Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη στην εξεταστική για τις υποκλοπές

Εγώ είμαι εδώ! Δεν κρύβομαι! Ο Μητσοτάκης, που είναι;

Must Read

 

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατηγορίες ότι ήθελε να έχει όμηρο όχι μόνο τον ίδιο, αλλά όλο το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης, «Εγώ είμαι εδώ! Παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών.

Δεν κρύβομαι! Ο πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης, που είναι;», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι η ΝΔ έδωσε ασυλία στους εκπροσώπους εταιρειών. Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ερωτήσεις προς τον Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος είπε ότι «ο πρωθυπουργός και η παρέα του κοροϊδεύουν 11 εκατομμύρια πολίτες».

«Έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης¨, ήταν η θέση του Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος είπε ότι «η παρακολούθηση είχε ένα στόχο: να θέσει σε ομηρεία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή, κατά τις εσωκομματικές μας εκλογές. Η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην πρωθυπουργούς και βουλευτές». «Επί 8 χρόνια ως ευρωβουλευτής υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα με όλες μου τις δυνάμεις, και «βαπτίστηκα» εθνικός κίνδυνος μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να ηγηθώ της παράταξης; Μάλλον ήμουν κίνδυνος για τα κομματικά σας συμφέροντα και τους κομματικούς σας σχεδιασμούς κύριοι της ΝΔ», τόνισε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές λέγοντας πως «αν υπήρχε λόγος που με καθιστούσε επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν στα φιλικά σας ΜΜΕ γιατί αυτές τις νοοτροπίες υπηρετείτε».

«Καταφέρατε ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό επίτευγμα: Εξεταστική για την ΕΥΠ χωρίς κλήση του πολιτικού της προϊσταμένου και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων ακόμη και όσων έχουν παραιτηθεί. Αυτή και αν είναι «καινοτομία»

Εγώ είμαι εδώ! Παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Δεν κρύβομαι! Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, που είναι; Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης, ως αρμόδιοι υπουργοί;», ρώτησε ο Ν. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «δεν καλέσατε ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στον οποίο αποδόθηκε η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο της παρακολούθησής μου και μάλιστα παραιτήθηκε. Δεν καλέσατε την κ. Βλάχου, την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Δεν καλέσατε τους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των εταιρειών που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διακινούν ακόμη και σήμερα λογισμικά παρακολούθησης, κάτι που εξάλλου είναι το αντικείμενο της επιτροπής σας. Δεν σας έκανε εντύπωση όπως θα έκανε σε κάθε πολίτη ότι μια εταιρεία που αγοράστηκε με μερικές εκατοντάδες ευρώ, έκανε με ανάθεση συμβάσεις εκατομμυρίων με το ελληνικό δημόσιο με δυο διαδοχικές κυβερνήσεις; Δεν καλέσατε ούτε καν τον δημοσιογράφο- επίσης θύμα – Θανάση Κουκάκη. Δυο- άνθρωποι στη χώρα ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός σε συγχρονισμό δέχτηκαν την επίθεση του predator και τους παρακολούθησε η ΕΥΠ. Και δεν καλούνται».

«Μπορεί να μην σεβαστήκατε τη δική μου ασυλία αλλά χορηγήσατε πολύ ισχυρότερη ασυλία στους εμπλεκομενους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε πως «η κυβέρνηση λέει: «όλα στο φως» αλλά κρύβεται πίσω από το νόμο που εισηγήθηκε και απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον παρακολουθούμενο». Μάλιστα κατέθεσε και την έγγραφη απάντηση της ΑΔΑΕ στο αίτημα του. «Η κυβέρνηση λέει «όλα στο φως» αλλά κρύβεται πίσω από το απόρρητο και εσείς αποδεχθήκατε και επιτρέψατε την επίκληση του απορρήτου ενώπιον της Βουλής και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Στη νομική επιστήμη υπάρχουν νόμιμες και παράνομες ενέργειες. Δεν υπάρχουν «καινοτόμες» ενέργειες όπως επικαλέστηκε ενώπιον σας ο νέος διοικητής της ΕΥΠ», υπογράμμισε.

Για τη μη ενημέρωσή του ο Ν. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «κανείς δεν με κάλεσε επισήμως και εγγράφως. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διαδικασία γιατί την καταργήσατε. Αυτοί που θα με ενημέρωναν, δηλώνουν είτε ότι δεν ξέρουν τίποτα όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, είτε ότι δεσμεύονται και απέναντι μου από το απόρρητο όπως ο νυν διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ένα απόρρητο αλά καρτ. Εξεταστική επιτροπή που δέχεται το απόρρητο να ισχύει για τη δίκη μου υπόθεση αλλά όταν έρχεται παλιότερος διοικητής της ΕΥΠ όπως ο Γιάννης Ρουμπάτης, το κάνει κουρελόχαρτο για να στήσετε το αφήγημα των συμψηφισμών».

«Δεν δέχομαι ως δημοκράτης πολίτης μια αναιμική δημοκρατία που είναι έτοιμη να θέσει σε ομηρεία πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, δεν αξίζει στον ελληνικό λαό με τόσα που έχει περάσει και ανέμενε εκσυγχρονισμό λειτουργιών του κράτους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και υπενθύμισε ότι εκείνος ζητούσε να μπει εγγράφως το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «όταν κάποιοι λοιδορούσαν ότι αυτά δεν γίνονται, και τώρα το παίζουν υπερπατριώτες».

«Εγώ δεν χαϊδεύω καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση μπροστά στο εθνικό συμφέρον είτε είναι σοσιαλιστική είτε ανήκει σε άλλη πολιτική ομάδα. Έλληνες Πατριώτες είναι αυτοί που χωρίς μικροκομματικούς σχεδιασμούς και ισορροπίες, υπερασπίζονται το εθνικό συμφέρον», κατέληξε δηλώνοντας πως «ότι είπα και ό,τι θα πω είναι δημόσιο , δεν θα κρυφτώ όπως άλλοι πίσω από το «φουστάνι» του απορρήτου. Ό,τι πω θα είναι σε γνώση του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This