Τρίτη και «φαρμακερή» διαθήκη – Ο Τσοχατζόπουλος αποκαλύπτει πως δεχόταν απειλές για να κρατήσει το στόμα του κλειστό

Must Read

Η τρίτη και… φαρμακερή διαθήκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου κατατέθηκε χθες και, όπως φαίνεται, «καίει» μετά θάνατον συγγενικά του πρόσωπα και πολιτικούς. Στη διαθήκη, που θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου, κατονομάζει πρόσωπα και περιγράφει γεγονότα που αφορούν την εμπλοκή του στις μίζες των εξοπλιστικών, και όχι μόνο. Τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού προανήγγειλε χθες με δηλώσεις του ο δικηγόρος της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε και από όλα τα στοιχεία, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πολιτικό εν ενεργεία να μιλάει με τέτοιον τρόπο όπως μιλάει στη διαθήκη και να αποκαλύπτει πράγματα που δεν θα περίμενε κανείς από πολιτικό άντρα. Να είστε σίγουροι ότι θα σηκωθεί μεγάλος ντόρος από τη διαθήκη αυτή, διότι αναφέρονται πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα τα οποία κανείς δεν περίμενε» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής και επεσήμανε πως υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις για όσα κατήγγειλε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η Βίκυ Σταμάτη με τον γιο τους στο μνημόσυνο του Ακη

«Μας έχει παραδώσει τις αποδείξεις γι’ αυτά που καταγγέλλονται στη διαθήκη ώστε, αν αμφισβητηθεί, να το αποδείξουμε» επεσήμανε ο δικηγόρος της συζύγου του.
H τρίτη διαθήκη συνοδεύεται από μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό, επιστολές με πρόσωπα, ημερομηνίες και αριθμούς θυρίδων σε τράπεζες.

Στο μεταξύ, χθες είδε το φως της δημοσιότητας ιδιόχειρο σημείωμα του αποβιώσαντος πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο προκύπτει πως δεχόταν απειλές ο ίδιος και η οικογένειά του. Στο σημείωμα, που δημοσιοποιήθηκε χθες στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», ο Ακης Τσοχατζόπουλος ανέφερε: «Kαι αντίπαλοι, εξόντωση φυσική, πολιτική, προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική καταστροφή. Δέχθηκα απειλές όλα αυτά τα χρόνια για εμένα και τα μέλη της οικογένειάς μου, για να κρατήσω το στόμα μου κλειστό».

Μέσα από το χειρόγραφο έγγραφο φαίνεται πως ο εκλιπών τηρούσε… σιγή ιχθύος λόγω των απειλών προς τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του. Σχολιάζοντας το ιδιόχειρο σημείωμα, ο δικηγόρος της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου παρατήρησε: «Αυτό το έχει καταγγείλει ο εκλιπών πάρα πολλές φορές ότι απειλείτο τόσο ο ίδιος όσο κυρίως η οικογένειά του, η σύζυγος και το παιδί του, για να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην αποκαλύψει αυτά τα οποία λέει στη διαθήκη του».

Ο Νίκος Αλεξανδρής

Καθοριστικό ρόλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαθήκη του ο Ακης Τσοχατζόπουλος όρισε ως μόνο και αποκλειστικό του κληρονόμο τον γιο του, αποκλείοντας την τελευταία του σύζυγο Βίκυ Σταμάτη. «Πίσω από αυτή την αλλαγή δεν κρύβεται καμία πρόθεση να αποκλείσει τη σύζυγό του, την οποία και υπεραγαπούσε» δήλωσε η συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Ελενα Τσότσου, υποστηρίζοντας πως ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση ήταν η βούλησή του να έχει καθοριστικό ρόλο ο γιος του στην ίδρυση του Ιδρύματος Α. Τσοχατζόπουλου.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαρία Αντωνά δείχνει τα πόδια της και πόσο σακατεύτηκε όσο ήταν μέσα στο Survivor

H δημοσιογράφος και σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη, Μαρία Αντωνά, βγήκε από το Survivor πριν από περίπου 10 ημέρες αφού έμεινε...

More Articles Like This