Οι Τούρκοι απειλούν την εθνική μας κυριαρχία και ο Μητσοτάκης τους περιμένει… ειρηνικά στην άλλη όχθη

Παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις και τις προβοκάτσιες, ο πρωθυπουργός επιμένει να αφήνει ανοιχτό παράθυρο για διάλογο με τον Σουλτάνο

Must Read

Με ειρηνική διάθεση εμφανίστηκε στην ΚΟ της ΝΔ σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η Τουρκία προχώρησε σε μίσθωση της ΑΟΖ της Λιβύης για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από τουρκικές εταιρίες και εξακολουθεί να απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, απαιτώντας αποστρατικοποίηση των νησιών.

Κι ενώ οι Τούρκοι έχουν γυρίσει την πλάτη στον Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός επιμένει να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου. Όπως φαίνεται οι συνεχείς προκλήσεις, οι προβοκάτσιες, η αμφισβήτηση συνόρων αλλά ακόμη και η χτεσινή τουρκολιβυκή συμφωνία δεν έχουν πείσει την κυβέρνηση ότι ο Σουλτάνος παίρνει περισσότερο θάρρος με την χλιαρή στάση.

«Συμπαραστεκόμαστε στον αμυνόμενο, αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι ενδεχομένως να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας φυσικά αναφορά στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει παραδοσιακά στην δυτική κοινότητα, επισήμανε ότι είναι οπλισμένη με το Διεθνές Δίκαιο και με τα επιχειρήματά της, με τα οποία συμφωνεί και η παγκόσμια κοινότητα, και η ΕΕ αλλά «και οι φίλοι μας από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού» και προσέθεσε: «Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Γαλανό, όμως, θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στον τουρκικό λαό, τονίζοντας την ικανοποίηση του και την αισιοδοξία του για το μέλλον επειδή όπως είπε «το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς. Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι, που θέλουν να ζουν και να προκόβουν ειρηνικά. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Ξέρουν οι λαοί μας ότι οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται, ξέρουν ότι η ιστορία δεν ξαναγράφεται με ρητορικά πυροτεχνήματα. Η Ελλάδα, κατά συνέπεια, περιμένει την άλλη όχθη του Αιγαίου στο δρόμο της λογικής και της ειρήνης».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η ΝΔ… έχει προσφέρει στην Ελλάδα και έχει… αναβαθμίσει τη χώρα από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση: «Καμία Κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο. Κι όμως, παρά τις αντιξοότητες, παρά τη διεθνή αβεβαιότητα, η πατρίδα μας προχωρά μπροστά. Είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που υπομένει, όπως λέει και ο στίχος. Έτσι, σήμερα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, πρωταγωνιστεί στη μείωση της ανεργίας μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει -όσο γενναία μπορεί- το εισόδημα των νοικοκυριών αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όσους πολίτες παρακολούθησαν την ομιλία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This