Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν…

"Υπήρξαν πολιτικές κατευθύνσεις για την υπόθεση Novartis που δόθηκαν από την κυβέρνηση", υποστήριξε ο μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ - Το πρόγραμμά του για τη διακυβέρνηση της χώρας

Must Read

Επίθεση στην Κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε την Πέμπτη το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι. Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή, εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στον περιβόητο Ρασπούτιν είπε: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο “Ρασπούτιν”. Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι… Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπ. Δικαιοσύνης,  βγάλτε τα συμπεράσματά σας…».

Για τις δεσμεύσεις του και τους στόχους του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη.  Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή. Η αναπτυξιακή λογική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον προϋπολογισμό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να διαφωνεί ότι χρειάζεται να μειωθεί η φορολογία, το λέει και ο Τσίπρας».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=0ylM43iKrl4

“Θα υπάρξουν μειώσεις φόρων”

Στα προσχώματα που μπορεί να υψώσουν οι Βρυξέλλες για μειώσεις των φόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «ο προϋπολογισμός του 2020 θα συμπεριλαμβάνει μειώσεις φόρους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί ξεκινώντας από τους φόρους στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ.
Θα πείσουμε τις Βρυξέλλες ότι μια αναπτυξιακή πολιτική θα μας επιτρέψει χαμηλότερα πλεονάσματα. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα έσοδα και άρα μεγαλύτερη αποπληρωμή του χρέους».

«Δεν θα απολύσουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο»

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις ο γαλάζιος πρόεδρος τόνισε πως: «μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, αλλά δεν γνωρίζω εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις, αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία και την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό. Δεν θα απολύσουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο».

“Μακάρι να μείνουν εκτός Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος”

Μιλώντας για τις αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι θα κάνει μεταξύ 1ης και 7ης Ιουλίου.

Τέλος, για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή, ενώ εξέφρασε την πίστη του πως: «οι συμπολίτες μας που ψήφισαν κόμματα δεξιά της ΝΔ θα το ξανασκεφτούν στις εθνικές εκλογές και θα έλθουν προς της ΝΔ. Θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή».

https://www.youtube.com/watch?v=5g2Jd6Y8aeY

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This