Σκληρές αλήθειες από τον Βαληνάκη για τη νέα εθνική ήττα στην Πράγα

Επιχείρησαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ

Must Read

Το πλέον επικίνδυνο από αυτά που συνέβησαν στην Πράγα, όπου ο Ερντογάν από σφαγέας και εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας αναβαπτίσθηκε σε «ισοτίμο ευρωπαίο συνομιλητή», είναι ίσως η κάλυψη των γεγονότων από την κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ.

Μία τεράστια εθνική ήττα η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, βαπτίστηκε ως τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή σύμφωνα με το Μαξίμου, απάντησε σε κάτι που είπε ο Ερντογάν, χωρίς φυσικά να υπάρχει ούτε βίντεο, ούτε κάποια άλλη μαρτυρία πέραν της διαρροής του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Το μόνο οπτικό υλικό που υπάρχει, είναι ένα βίντεο που τράβηξα Γερμανός δημοσιογράφος, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάγχαζε ως παιδί του δημοτικού, ότι απάντησε «Στα μούτρα του Ερντογάν», μιλώντας σε άλλους ευρωπαίους σε κάποιο πηγαδάκι.

Σε ανάρτηση του ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ιωάννης Βαληνάκης, μίλησε καθαρά, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην σύνοδο της ευρωπαΐκής πολιτικής κοινότητας στην Πράγα:

Σε μία ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, παραθέτει το ερώτημα «Επιτυχία η Πράγα»;

Και ο ίδιος απάντα:

1. Η ευρωπαΐκή πολιτική κοινότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα. Ανά εξάμηνο ο Ερντογάν, όπως ζητούσε, θα συζητά θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας με ολόκληρη την ηγεσία της ΕΕ. Μπαίνει δηλαδή στον πιο προνομιακό μας ευρωπαϊκό χώρο!

2. Προσπαθήσαμε ανεπιτυχώς να μην προσκληθεί η Τουρκία.

3. Παρά την εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία λόγω του ουκρανικού, δεν ζητήσαμε υπογράμμιση του απαραβίαστου των συνόρων στην κοινότητα ευρωπαϊκών αξιών, που υποτίθεται ότι συμβολίζει η ευρωπαΐκή πολιτική κοινότητα.

4. Επιλέξαμε συμμετοχή σε πάνελ ενέργειας και όχι ασφαλείας, όπου αλώνισε ο Ερντογάν!

5. Και η απομόνωση του; Κύριος ομιλητής στο δείπνο ηγετών, καμιά δήλωση εναντίον της Τουρκίας, εναγκαλισμοί του Ερντογάν με όλους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This