Υποκλοπές: Κωμωδία δίχως τέλος η εξεταστική!

Η πλειοψηφία της Ν.Δ. αποφάσισε πέρα από κάθε λογική να βαφτίσει απόρρητο το πόρισμα της επιτροπής

Must Read

Φαρσοκωμωδία εκτυλίχθηκε χθες στη Βουλή, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, με την πλειοψηφία να σπάει όλα τα κοντέρ γελοιότητας, αποφασίζοντας ετσιθελικά να «βαφτίσει» το πόρισμα της επιτροπής απόρρητο.

Μπορεί το σύντομο τέλος της εξεταστικής να ήταν προδιαγεγραμμένο, ωστόσο ουδείς περίμενε η Ν.Δ. να φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει απόρρητο το πόρισμά της, με τα βλέμματα όλων πλέον να είναι στραμμένα στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια. Πώς θα τοποθετηθούν άραγε οι βουλευτές, «γαλάζιοι» και μη, επί ενός πορίσματος το οποίο δεν έχουν καν πάρει στα χέρια τους;

Εκτός και αν η κυβέρνηση περιμένει από τους 300 να περιμένουν στην ουρά, έξω από το δωματιάκι του Μεγάρου της Βουλής όπου φυλάσσεται το ένα και μοναδικό αντίτυπο με όλο το υλικό της εξεταστικής, που ξεπερνά τις 5.000 σελίδες, καθώς αφορά τα πρακτικά των καταθέσεων και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα… Σημειωτέον πως η επίμαχη συζήτηση ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ήδη και το σχετικό αίτημα για να εγγραφεί το πόρισμα στην ημερήσια διάταξη, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, στην προσπάθειά του προφανώς να… προλάβει τα υπόλοιπα κόμματα και να δείξει ότι είναι επισπεύδων. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξάλλου διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως θα συνεχίσει να διερευνά την υπόθεση με όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα και θα αποστείλει το πόρισμα της εξεταστικής στην ποινική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως την απόφαση της πλειοψηφίας να χαρακτηριστεί το πόρισμα απόρρητο.

Πηγές του κόμματος σημείωναν πως η γνώση του πρωθυπουργού τεκμαίρεται από το γεγονός ότι οι παρακολουθήσεις αποφασίζονταν από κοινού με τους στενούς του συνεργάτες ΔημητριάδηΚοντολέοντα, προσθέτοντας πως υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις πως πληροφορίες από το Predator ήταν στη διάθεση της ΕΥΠ. Άλλωστε, και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν είχε απλώς γνώση για τις παράνομες παρακολουθήσεις, «αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε».

«Ουδέν μεμπτόν»

Η Νέα Δημοκρατία πάντως επιμένει να ισχυρίζεται πως ουδέν μεμπτόν προέκυψε. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε πως όλες οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. επιμένοντας πως δεν προέκυψε καμία σύνδεση μεταξύ ΕΥΠ και κρατικών υπηρεσιών με το Predator και ισχυριζόμενος πως αποδείχθηκε πως όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. «Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι ΠιτσιόρλαςΣαγιάς παρακολουθούνταν σε γνώση της κυβέρνησης Τσίπρα» ανέφερε ο ίδιος, με τη Ν.Δ. να επιμένει να ζητά εξηγήσεις για την περιβόητη υπόθεση της Οξυάς που ήρθε στο φως έπειτα από τις καταγγελίες Ρουμπάτη.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, πηγές του κόμματος σχολίαζαν πως γράφτηκε η τελευταία πράξη αυτού του θεάτρου του παραλόγου, κάνοντας λόγο για μια εξεταστική με προδιαγεγραμμένη πορεία, προκατασκευασμένη διαδικασία και προειλημμένη απόφαση. Πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση στο γιατί δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμά της, παρά ένα memo 176 λέξεων.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να εξηγήσει την προφανή αντίφαση, καθώς από τη μια καταγγέλλει τη Ν.Δ. για τον χαρακτηρισμό του πορίσματος ως απορρήτου και από την άλλη επιλέγει να νομιμοποιήσει εμμέσως τη «γαλάζια» απόφαση, μη δημοσιοποιώντας τις πορισματικές της θέσεις, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This