Θα «ξινίσει» το γιαούρτι μέχρι να αποφασίσει ο Βορίδης για τις παράνομες ελληνοποιήσεις

Must Read

Μετά τους Τσέχους και οι Ιάπωνες προσπαθούν να οικειοποιηθούν το ελληνικό γιαούρτι. Η μάχη με την τσεχική πλευρά είχε νικηφόρα κατάληξη για τη χώρα μας, όμως το ζήτημα παραμένει ανοιχτό στη χώρα της Άπω Ανατολής. Ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία επιχειρεί να ελληνοποιήσει παράνομα το γιαούρτι που παράγει, ζητώντας να κατοχυρώσει το «Greek» στο εμπορικό σήμα της. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση, προς το παρόν όμως μόνο σε επίπεδο συσκέψεων, καθώς δεν έχει αναληφθεί κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία για να μπει τέλος στην παράνομη ελληνοποίηση.

Το επίμαχο ζήτημα αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης με πολυπληθή αντιπροσωπία του υπουργείου Εξωτερικών. Στο επίκεντρο τέθηκε το καθεστώς προστασίας του ελληνικού γιαουρτιού σε συνδυασμό με τη δυναμική εξαγωγών, όπως επίσης και της προώθησης των γαλακτοκομικών προϊόντων εν γένει και κυρίως της φέτας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και οι διεθνείς εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις γαλακτοβιομηχανίες και τους φορείς του κλάδου, με στόχο να αναζητηθεί η βέλτιστη πολιτική προσέγγιση και παράλληλα να επικαιροποιηθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα (Brexit, δασμοί ΗΠΑ) η εθνική στρατηγική των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This