Τετάρτη 12/5/2021

«Γαλάζιος» αντάρτης διεκδικεί τα ηνία της ΚΕΔΕ – Ποιον προωθεί η ΝΔ

Δύο αναμένονται να είναι τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια για τις εκλογές που αφορούν την ανάδειξη προέδρου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Όπως φαίνεται, οι δύο βασικοί διεκδικητές της προεδρίας της ΚΕΔΕ δεν «τα βρήκαν» αναφορικά με το ποιος θα ηγηθεί του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου. Πρόκειται για τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «δημοκρατία», η κυβέρνηση αναμένεται να μην κρατήσει στάση ουδετερότητας, καθώς συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από «γαλάζιους» δημάρχους με σκοπό την κατάρτιση ψηφοδελτίου για λογαριασμό της παράταξης, την οποία θα υποστηρίξει το κόμμα. Σε αυτήν θα συμμετάσχει ο κ. Παπαστεργίου.

Από την άλλη, ο Λάζαρος Κυρίζογλου δείχνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω αυτήν τη φορά. Το 2014, αν και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προεδρία της ΚΕΔΕ, απέσυρε την υποψηφιότητά του για χάρη του Γιώργου Πατούλη. Αυτό δεν θα συμβεί τη φετινή χρονιά, διότι ο κ. Κυρίζογλου έχει ήδη βάλει «μπρος», κινούμενος σε όλη τη χώρα και συνομιλώντας με δημάρχους, με σκοπό να εξασφαλίσει περαιτέρω υποστήριξη στην υποψηφιότητά του.

Επομένως, το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια: ένα του δημάρχου Τρικκαίων με τη στήριξη της Ν.Δ. κι ένα του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τη στήριξη δημάρχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ