Αποκάλυψη: Το ύπουλο τουρκικό σχέδιο με τους γυμνούς μετανάστες!

Τούς έβγαλαν τα ρούχα, τούς έστειλαν στην ελληνική ζώνη ευθύνης και ετοιμάζονταν να μάς «φορτώσουν» την κακοποίηση!

Must Read

Στον ακήρυχτο πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο τους τελευταίους μήνες διακυβεύεται πλέον η διεθνής εικόνα της χώρας αλλά και η εσωτερική ασφάλεια. Στην πρώτη γραμμή του πυρός, οι Ελληνες συνοριοφύλακες απέτρεψαν ακόμα μία βαθιά ύπουλη ενέργεια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.

  • Του Μάνου Μεϊμαράκη

Ταυτόχρονα, με τον εντοπισμό των 92 αλλοδαπών που έστειλαν με φουσκωτά γυμνούς και δαρμένους στο ελληνικό έδαφος, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες καραδοκούσαν με τηλεφακούς. Ηθελαν οπωσδήποτε ένα στοπ καρέ των 92 αυτών άγρια δαρμένων ανθρώπων, με τις πληγές από τα χτυπήματα να φαίνονται καθαρά, δίπλα στους Ελληνες αστυνομικούς για να παίξουν τα ρέστα τους σε άλλη μία γκρίζα προπαγανδιστική επιχείρηση κατά της Ελλάδας.

Μάλιστα, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα ζητά ακόμα μία φορά από την Ευρώπη έμπρακτη στήριξη στην προστασία των συνόρων.

Μηχανισμός

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία οι Τούρκοι επιχειρούν κάτι ανάλογο. Το επιχείρησαν και τον Μάρτιο το 2020, μέσω ενός τεράστιου προπαγανδιστικού μηχανισμού από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη βόρεια Ευρώπη, με δεκάδες αραβικές ομάδες σε κοινωνικά δίκτυα και ελεγχόμενα ΜΜΕ. Μέσα από αυτά τα δίκτυα διακινούσαν και τότε ανάλογες εικόνες με γυμνούς και δαρμένους δήθεν από την Ελληνική Αστυνομία μετανάστες οι οποίοι πέρασαν στην Ελλάδα. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2020 η Τουρκία επιχείρησε να ενοχοποιήσει την Ελλάδα για τη δολοφονία από τυφλά πυρά επί τουρκικού εδάφους ενός Πακιστανού.

Αν από τα ευρήματα των τελευταίων δύο ετών εξαιρέσουμε δεκάδες μικρότερης έντασης απόπειρες, οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές, κατά τις οποίες η Τουρκία απέτυχε να ενοχοποιήσει την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση εις βάρος αλλοδαπών μεταναστών, δεν θα παραλείψουμε ότι μέσα στο 2022 οι γείτονες επιχείρησαν δύο φορές να υποκινήσουν πολύ μεγάλη ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τον Φεβρουάριο του 2022 επιχείρησαν να υποκινήσουν το «καραβάνι της Ελπίδας» με χιλιάδες αλλοδαπούς, τους οποίους καλούσαν να κατευθυνθούν με κομβόι οχημάτων από την Κωνσταντινούπολη προς τον Εβρο και να βάλουν μπροστά γυναίκες και παιδιά, ώστε τα γυναικόπαιδα να είναι που θα συναντήσουν πρώτα τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ολοι θυμούνται ότι στα γεγονότα του Μαρτίου του 2021 στις Καστανιές στην εμπροσθοφυλακή της πολιορκίας του ελληνικού φυλακίου βρίσκονταν εκατοντάδες νεαροί αλλοδαποί. Μετά τα γεγονότα στις Καστανιές οι Τούρκοι άλλαξαν το επικοινωνιακό μείγμα και ευτυχώς όλοι τότε στην Ε.Ε. κατανόησαν ότι η Ελλάδα είχε κάθε δικαίωμα να ασκήσει νόμιμη βία για να αποτρέψει την είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος.

Πριν από μερικούς μήνες το «καραβάνι του Ελπίδας» μετονομάσθηκε σε «καραβάνι του Φωτός». Ο ίδιος προπαγανδιστικός μηχανισμός επιχείρησε να συγκεντρώσει στην Κωνσταντινούπολη χιλιάδες αλλοδαπούς με προορισμό τον Εβρο. Και αυτό το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς.

Παράνομα

Μεταξύ των 92 αλλοδαπών οι οποίοι εντοπίστηκαν γυμνοί και δαρμένοι υπήρχαν άτομα τα οποία νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να μπουν παράνομα στην Ελλάδα, αλλά εμποδίστηκαν από τους Ελληνες συνοριοφύλακες. Ολα έγινα μέσα σε πολύ λίγη ώρα.

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες λειτούργησαν αστραπιαία. Εγδυσαν τους 92, τους ξυλοκόπησαν ανελέητα και τους έστειλαν στην ελληνική πλευρά με φουσκωτά. Ομως ακαριαία έδρασαν και οι Ελληνες συνοριοφύλακες. Οι φρουροί του Εβρου γνώριζαν ότι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες παραμόνευαν με τηλεφακούς προκειμένου να φωτογραφίσουν γυμνούς και δίπλα στους Ελληνες αστυνομικούς τους 92 αλλοδαπούς, περίπου 200 μέτρα από τα σύνορα. Οι Ελληνες περιέθαλψαν αμέσως τους 92 μετανάστες προσφέροντας ρούχα, παπούτσια, τροφή και στέγη, πριν προλάβουν οι Τούρκοι να διακινήσουν τις εικόνες.

Οι Σύροι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι Σύροι πρόσφυγες στην Ελλάδα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πώς μεθοδεύει η Τουρκία ενέργειες, τις οποίες στη συνέχεια επιχειρεί να αποδώσει στην Ελλάδα και συνήθως είναι οι πρώτοι που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Τουρκίας.

Ειδικά οι Σύροι πρόσφυγες στην Ελλάδα έχουν βιώσει τη συμπεριφορά των Τούρκων αστυνομικών όσο βρίσκονταν στην Τουρκία περιμένοντας να μπουν στη χώρα μας, σε δεκάδες περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών, πογκρόμ παρακρατικών επιθέσεων εις βάρος τους, ακόμα και δολοφονιών, από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Ασφαλώς, μέσα στην κοινότητα των Σύρων προσφύγων στην Ελλάδα υπάρχουν και ακραία τουρκόφιλοι μουσουλμάνοι. Στην κοινότητα των Αφγανών μεταναστών ένα σημαντικό μέρος «τείνει ευήκοον ους» στα αφηγήματα της Τουρκίας, ομοίως και στην πακιστανική κοινότητα.

Η δυναμική στο πεδίο έχει αλλάξει και όλα δείχνουν η Τουρκία θα έκανε τα πάντα ώστε να κινητοποιήσει ακραίους κύκλους στην Ελλάδα. Και αυτή δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η Τουρκία θα επιχειρούσε να διαμορφώσει συνθήκες κοινωνικής αστάθειας στη χώρα.

Η Αγκυρα διατηρεί διαύλους με σκληρούς ισλαμιστές στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία διατηρεί συστηματικά ανοιχτούς διαύλους με κοινότητες σκληρών ισλαμιστών στην Ελλάδα, με σκοπό μέσω αυτών να προκαλέσει κοινωνική και πολιτική αστάθεια στη χώρα.

Αυτήν ακριβώς τη διάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων επιχείρησε να υπενθυμίσει στη σύνοδο των υπουργών της Ε.Ε. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, λίγες ώρες πριν εμφανιστούν στα σύνορα οι 92 γυμνοί και δαρμένοι μετανάστες. Η πολύ σοβαρή αυτή δήλωση του υπουργού περιγράφει ανάγλυφα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει πλέον η χώρα μας στο εσωτερικό. «Οι ισχυρές μεταναστευτικές ροές που δέχεται η Ελλάδα στα σύνορά της και η συνεχιζόμενη ανοχή που επιδεικνύει η Τουρκία στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών αποτελούν απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη. Υπονομεύουν την εσωτερική της ασφάλεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος, ζητώντας ταυτόχρονα την έμπρακτη στήριξη της Ευρώπης.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα ανταποκριθεί η Ευρώπη, όλοι κατάλαβαν τι εννοεί, αλλά λίγες ώρες μετά τη δήλωση αυτή Ελληνες συνοριοφύλακες εντόπιζαν τους 92 αλλοδαπούς σε ελληνικό έδαφος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This