Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Ζάεφ: Έχει κλείσει το θέμα της ονομασίας, το είπε κι ο Μητσοτάκης

Για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση που Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβει την Κυβέρνηση της Ελλάδος, μίλησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.
Ο κ. Ζάεφ υποστήριξε πως το θέμα της ονομασίας έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «δε νομίζω να γίνει πιο δύσκολη η κατάσταση. Είναι θέμα των Ελλήνων να επιλέξουν την κυβέρνησή τους, αλλά η λύση του ονοματολογικού είναι συνδεδεμένη με πολλά πλεονεκτήματα και για τις δύο χώρες – και αυτά ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά. Ούτε στην Αθήνα ούτε σε εμάς δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί να ανοίξουν ξανά ζητήματα που έχουν επιλυθεί. Αυτό το έχει πει και ο Μητσοτάκης δημόσια».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για ενδεχόμενο  μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων λέγοντας από την επόμενη κυβέρνηση λέγοντας: «Ορισμένα μέρη της συμφωνίας μας με την Ελλάδα πρέπει ακόμη να διευθετηθούν, όπως το θέμα των διαβατηρίων και άλλων εγγράφων με το νέο όνομα του κράτους ή το θέμα της αναθεώρησης των βιβλίων της ιστορίας. Αυτά θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να οδηγήσουν σε επιπλοκές στις ενταξιακές συνομιλίες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ