Πέμπτη 17/6/2021

«Πράσινο φως» για τις 500.000€ του Ποταμιού που θα ενισχύσουν 25 νέους επιστήμονες

Αποδεκτή έκανε σήμερα με ομόφωνη απόφασή της τη δωρεά των 500.000 ευρώ του «Ποταμιού» η Σύγκλητος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δεσμεύτηκε, ταυτόχρονα, για τη χορήγηση υποτροφιών σε 25 νέους επιστήμονες.

Η απόφαση της Συγκλήτου ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση του μισού εκατομμυρίου από τα ταμεία του Ποταμιού, καθότι εκπληρούται ο όρος που είχε τεθεί, ήτοι τα χρήματα να πάνε αποκλειστικά σε υποτροφίες νέων επιστημόνων, για να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Κινήματος, σχολιάζοντας στο Facebook του την απόφαση της Συγκλήτου, τονίζει ότι το Ποτάμι έδωσε τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και δεν τα κράτησε για να σιτίσει στελέχη και φίλους. «Το Ποτάμι αρνήθηκε να δημιουργήσει μια αμειβόμενη κομματική γραφειοκρατία, έτσι κατάφερε να έχει πλεόνασμα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με την απόφασή της, η Σύγκλητος εκφράζει τις ομόθυμες ευχαριστίες των μελών της και του Πανεπιστημίου στο «ΠΟΤΑΜΙ» για τη σημαντική συνεισφορά του, όπως αναφέρει, στην αντιμετώπιση του καίριου θέματος της υπερβάλλουσας φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Το αδιάβλητο της διαδικασίας της χορήγησης των υποτροφιών θα εγγυηθεί επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, και θα έχει ως αντιπρόεδρο τον συνταγματολόγο, Νίκο Αλιβιζάτο.

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για το θέμα:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής