«Καλύτερα που είναι ακριβό το πετρέλαιο» – Το Ευκλείδειο θεώρημα που… πάγωσε τους Έλληνες

Must Read

Η λογική «αν το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβό, δεν θα αγοράζουμε, άρα θα κάνουμε καλό στο περιβάλλον» μάλλον ξεπερνάει πολλούς από μας που κρυώνουμε πολύ το χειμώνα…

Αυτή την άποψη διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στον ΑΝΤ1. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, που έχει ως συνέπεια την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθά στη μείωση της χρήσης του, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Στη συνέχεια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε της άποψης του πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, παραδεχόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την εξουσία δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία. Επίσης, αποδέχθηκε πως πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα, αν και την εκλογική ήττα επέφερε το τρίτο μνημόνιο και τα παράπονα που απορρέανε από αυτό.

Και τελικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε για ακόμα μια φορά ότι «την πλήρωσε η μεσαία τάξη», αλλά ήταν κάτι επιβεβλημένο, αφού «όταν το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία, αντιμετώπισε μια ανθρωπιστική κρίση και η προτεραιότητα ήταν να βοηθηθούν εκείνοι, που δεν είχαν να φάνε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This