Τρίτη 22/6/2021

Ο Δραγασάκης το κάνει όλο και καλύτερο: «Λάθος που αναθέσαμε στον Βαρουφάκη την υλοποίηση του σχεδίου μας»

Λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του πρώην πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος για διακυβέρνηση το 2015 και την παραδοχή από τον Γιάννη Δραγασάκη ότι ο πρώην πρόεδρος είχε δίκιο, σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα το έκανε… ακόμη καλύτερο.  

Έτσι βρέθηκε στο στόχαστρό του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που έδωσε στο tvxs.gr, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν σημαντικό λάθος που το 2015 η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη φάση του ανατέθηκε στον τότε υπουργό οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το «αν υπήρξαν μόνον αυταπάτες ή υπήρξε και λάθος διαχείριση προσδοκιών», όσον αφορά στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλαβε την εξουσία, ο κ. Δραγασάκης απάντησε ότι, «σημαντικό λάθος αποδείχτηκε ότι αναθέσαμε την υλοποίηση του σχεδίου μας, στη αρχική πιο κρίσιμη φάση, σε ένα άνθρωπο που όπως αποδείχτηκε είτε δεν το πίστευε είτε δεν το καταλάβαινε. Σε έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε τεχνικές και κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, όπως απαιτούσε η πολιτική μας άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα, ακόμη και στις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες στιγμές χωρίς κανένα σχέδιο ούτε Α, ούτε Β, ούτε Χ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ