Μητσοτάκης, Τσίπρας και σία, συνεχάρησαν τον Λούλα για τη νίκη του στις βραζιλιάνικες εκλογές

Έσπευσαν οι πολιτικοί ηγέτες να στείλουν τα μηνύματά τους

Must Read

Τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα, συνεχάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter και ανέφερε ότι η Βραζιλία έχει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η επισιτιστική ασφάλεια και η κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα αγγλικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Συγχαρητήρια @LulaOficial για τη νίκη σας στις εκλογές της Βραζιλίας. Η Βραζιλία έχει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, ιδίως όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, την επισιτιστική ασφάλεια και το εμπόριο. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα».

Συγχαρητήρια στον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα εξέφρασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει ότι η νίκη του Λούλα «ενάντια στην ακροδεξιά, παρά όλα τα εμπόδια, είναι μια νίκη για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο».

Στην εκλογική νίκη του Ιγνάσιο Λούλα  αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Η νίκη του Προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva στις εκλογές, είναι ένα σημάδι ελπίδας για το λαό της Βραζιλίας. Ελπίδα για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου αλλά και για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Η ήττα του Μπολσονάρου και της τραμπικής φιλοσοφίας ανοίγει το δρόμο για καλύτερη και ειλικρινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε παγκόσμιες προκλήσεις, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ιδιαίτερα την προστασία του παγκόσμιου πνεύμονα του δάσους του Αμαζονίου».

«Η εκλογή του Λούλα ήταν μια νίκη του κοινού νου και του πολιτισμού», σημειώνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε σχόλιό του για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βραζιλία.

«Από την 1η Γενάρη, ξεκινά στη Βραζιλία ο αγώνας να μετατραπεί σε νίκη των πολλών, όχι των (ο)λίγων», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This