Οι περιπέτειες του Πάτση στο Κόσσοβο έρχονται στη Βουλή

Must Read

Μέχρι και στην Πρίστινα έφτασε η «χάρη» του Ανδρέα Πάτση όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ. μάλιστα έκανε επίσημη επίσκεψη και είχε συναντήσεις με Κοσσοβάρους αξιωματούχους στους οποίους μιλούσε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας! Και φυσικά τους μιλούσε για την εταιρεία του!

Αυτά καταγγέλλουν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Κατρούγκαλου και της γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγας Γεροβασίλη. Αφορμή αποτέλεσαν οι επίσημες επαφές με ανώτατους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Κοσσόβου που είχε ο Α. Πάτσης τον Οκτώβριο 2020. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές σημειώνουν: «όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων του Κοσόβου οι επαφές του βουλευτή είχαν επίσημο χαρακτήρα, στις οποίες ο τελευταίος μιλούσε για λογαριασμό της χώρας και μάλιστα όχι στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής διπλωματίας, εφόσον όλες οι συναντήσεις αυτές έγιναν με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι Α. Πάτσης παράλληλα προωθούσε και τα συμφέροντα της εταιρίας του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά

-είχε οποιαδήποτε εμπλοκή το γραφείο του πρωθυπουργού ή μεμονωμένα στελέχη του στην προετοιμασία των παραπάνω συναντήσεων;

-ήταν ενήμερη η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ και η αρμόδια διπλωματική αρχή στο Κόσοβο για τις παραπάνω συναντήσεις, πολιτικές και επιχειρηματικές, του βουλευτή και είχαν ρόλο στον προσδιορισμό τους;

 

Αν η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση είναι αρνητική, σε ποιες ενέργειες προχώρησε το Υπουργείο όταν έλαβε γνώση ότι πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις αυτές και ανακοινώθηκαν από τους επίσημους λογαριασμούς των αξιωματούχων του Κοσόβου, ως επίσημες συναντήσεις με εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This