Στέλεχος της ΝΔ με ΜΚΟ για ύποπτους ασυνόδευτους ανηλίκους!

«Μπουμπούκι» από το Πακιστάν και γνώριμος των ελληνικών Αρχών χρησιμοποιεί ως «ορμητήριό» του το κατάλυμα προσφύγων που τον φιλοξενεί

Must Read

Ποζάρει με μαχαίρια και χιλιάδες ευρώ, φέρεται ότι συμμετέχει σε εγκληματικές δράσεις και την ίδια στιγμή τρώει, πίνει και επιδοτείται από το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ενωση ως… ασυνόδευτος ανήλικος. Χρησιμοποιεί δε ως «ορμητήριο» το σπίτι στο οποίο τον φιλοξενεί γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση που ανήκει σε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Η περιγραφή θα μπορούσε μάλλον να αφορά πολλούς, όμως εν προκειμένω το πρόσωπο ενδιαφέροντος, μάλλον ως ένα παράδειγμα ανάμεσα στα πολλά, είναι ένας νεαρός Πακιστανός, την περίπτωση του οποίου έφερε την Παρασκευή στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Αθηνών και πρόεδρος του κόμματος Πατρίδα Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο νεαρός με το όνομα «Wela Kamboh», που κατάγεται από το Παντζάμπ του Πακιστάν, όπως αναφέρεται στην ερώτηση του βουλευτή, «αλλάζει όνομα και φωτογραφίες στα προφίλ του συχνά». Πρόκειται για άτομο το οποίο προσέλκυσε το δημόσιο ενδιαφέρον, όταν καταδείχθηκε από Μπανγκλαντεσιανούς ως μέλος συμμορίας Πακιστανών που πραγματοποιούσε επιθέσεις και ληστείες.

Φαίνεται, μάλιστα, να είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτή του τη δράση, καθώς παρέθετε δημοσίως φωτογραφίες του τόσο με οπλισμό (μαχαίρια και σιδηρογροθιές που χρησιμοποιούνται συχνά πυκνά στο κέντρο της Αθήνας σε συγκρούσεις συμμοριών) όσο και με τις ίδιες του τις… πληγές από κάποιου είδους μάχη. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ο ίδιος έχει πληγή μάλλον από μαχαίρι και την οποία ο ίδιος ανέβασε, μάλλον ως δείγμα της «φιλοπόλεμης φύσης» του.

Αναρτήσεις του Πακιστανού «ασυνόδευτου ανηλίκου» στα social media

Στην ερώτηση, μάλιστα, που υπέβαλε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τονίζεται ότι «για τη δράση του πρωταγωνιστή των αναρτήσεων και της συμμορίας στην οποία ανήκει, έχουν γίνει καταγγελίες στην Ελληνική Αστυνομία τόσο από Ελληνες πολίτες, αφού είναι συχνή η κλήση της ΕΛ.ΑΣ. στη δομή των Σεπολίων, όσο και από αλλοδαπούς, που έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής τους δράσης». Ο βουλευτής τονίζει, ακόμη, ότι έχει διενεργηθεί προανάκριση, όμως η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει, και συμπληρώνει ότι δεν περιλαμβάνονται στην ερώτηση περισσότερα στοιχεία ως προς τη συγκεκριμένη έρευνα και τα κωλύματά της λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ένας από τους χιλιάδες

Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι, όμως, είναι ότι ο κ. «Wela Kamboh» είναι ένας από τους χιλιάδες «ασυνόδευτους» που «προστατεύουν» οι διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, που επιδοτούνται πλουσιοπάροχα από πλήθος πηγών. Συγκεκριμένα, διαμένει στη δομή ΙΝΟΗ της ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Εκφραση – Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων, που, όπως τονίζει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βρίσκεται στην οδό Σαμουήλ Χάου 1 και Αµβρακίας στα Σεπόλια, της εκλογικής του περιφέρειας στην Α’ Αθήνας.

Πρόκειται για μια ΜΚΟ που συμμετέχει στο πρόγραμμα Estia έχοντας ενοικιάσει πολυκατοικία, την οποία έχει μετατρέψει σε δομή φιλοξενίας. Διατηρεί παρόμοια δομή και στην Κυψέλη. Και, όπως αναφέρει ο κ. Μπογδάνος, για κάθε δομή η ΜΚΟ επιδοτείται ξεχωριστά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Αθηνών και πρόεδρος του κόμματος Πατρίδα Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έφερε την περίπτωσή του στη Βουλή

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ιδρυτής της εν λόγω ΜΚΟ είναι ο Νίκος Γιαννής, ο οποίος εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Παρά ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν συμμετέχει πια στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, σε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα είχε παραδεχτεί ότι η έδρα της ήταν σε δικό του… κτίριο, δίχως να λαμβάνει ενοίκιο. Στο παρελθόν η συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση είχε κατηγορηθεί για… υπέρογκες επιδοτήσεις.

Με δεδομένο ότι στην «πιάτσα» των ΜΚΟ είναι γνωστό ότι οι «ασυνόδευτοι ανήλικοι» αποτελούν ένα από τα «φιλέτα» της βιομηχανίας του ανθρωπισμού, καθώς το ποσό για κάθε «φιλοξενούμενο» είναι ένα από τα μεγαλύτερα, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί πόσα ακριβώς χρήματα έχουν συνολικά δοθεί στην Ευρωπαϊκή Εκφραση – Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων.

Τα στελέχη της ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Εκφραση – Δοµές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων

«Φυτώρια εγκλήματος» οι δομές των μη κυβερνητικών οργανώσεων

Το πραγματικό ερώτημα, όμως, με δεδομένο ότι κάποιες από τις «πόζες» που δημοσίευσε ο νεαρός Πακιστανός είναι μέσα από τις ίδιες τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης δομής ανηλίκων, είναι τι ακριβώς επιστασία υπάρχει σε αυτές. Η περίπτωση η όλη δραστηριότητα του συγκεκριμένου Πακιστανού να είχε περάσει εντελώς απαρατήρητη από τους «ιθύνοντες» της ΜΚΟ είναι ενδεχομένως ακόμη χειρότερη από το να ήξεραν τι ακριβώς συμβαίνει εντός της δομής τους.

Πάντως, και στο παρελθόν η «δημοκρατία», έχοντας αναφερθεί σε άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Αθήνα, είχε έλθει αντιμέτωπη με μαρτυρίες περί παντελούς έλλειψης ελέγχου, με αποτέλεσμα αυτές να λειτουργούν ως… φυτώρια κάθε είδους εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων και σεξουαλικής φύσεως. Παρά ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τη διαχείριση των «ασυνόδευτων ανηλίκων» σημαία της στη διαχείριση του Μεταναστευτικού, δημιουργώντας ακόμη και ειδική γραμματεία, στην οποία τοποθέτησε την κυρία Αγαπηδάκη, η πραγματικότητα φαίνεται ότι είναι διαφορετική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This