Κυριακή 20/6/2021

Ζητάει και τα ρέστα ο Πολάκης: «40 νοματαίοι καπνίζουμε σε ένα χώρο που είναι… στρούγκα»!

Που ακούστηκε; Να ζητάει και τα ρέστα ο Πολάκης επειδή δεν τοy έχουν… γήπεδο να καπνίζει ελεύθερα. Συγκεκριμένα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας «άστραψε και βρόντηξε» κατά του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, για τον χώρο στον οποίο επιτρέπεται το κάπνισμα, στο καφενείο του κοινοβουλίου, και μάλιστα τον αποκάλεσε… «στρούγκα»

Αφορμή για το ξέσπασμα του κ. Πολάκη ήταν η προσωπική αναφορά που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μελλάς, που μιλώντας στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην περιβόητη φωτογραφία του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να φωτογραφίζεται με αναμμένο τσιγάρο στο υπουργείο.

Πολάκης: «Με έβγαλε φωτογραφία γιατί ήταν δυσαρεστημένος»!
Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού λέγοντας πως είναι υποκριτικά αυτά που λέγονται. «Είχαμε σύσκεψη με προμηθευτές αιμοδυναμικών, όπου τους αναγκάσαμε να μειώσουν σημαντικά τις τιμές τους. Μετά την σύσκεψη ένας από αυτούς που μετείχαν και ήταν δυσαρεστημένος με έβγαλε φωτογραφία να καπνίζω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι φωτογραφίες που τον έδειχναν να καπνίζει στο υπουργείο Υγείας, «διέρρευσαν από ιδιωτικά συμφέροντα που πλήττονταν από τα δικά του μέτρα…», κατηγορώντας την ΝΔ πως τις έστειλε στον Επίτροπο!

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης υπερασπίστηκε το κάπνισμα λέγοντας πως «αυτό είναι προσωπική επιλογή» και δήλωσε πως «εδώ μέσα όπως και στο σπίτι μου δεν έχω καπνίσει ποτέ…» και πρόσθεσε πως «όσες φορές το αναφέρετε αυτό το θέμα της φωτογραφίας, τόσους ψήφους πήρα. Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; Ό,τι έκανε ο Αβραμόπουλος θα κάνετε και εσείς. Αμέτε να πείτε στους αστυνομικούς που είναι σε λαγκάδια και χωριά να πάνε στα καφενεία να βάλουν πρόστιμα…».

Παράπονα όμως έκανε και για τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για τον χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα στο καφενείο λέγοντας: «Εδώ μέσα στην Βουλή, οι μισοί συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ είναι πιο φανατικοί καπνιστές. Μας έχει υποχρεώσει ο κ. Τασούλας να καπνίζουμε 40 νοματαίοι σε ένα χώρο που είναι στρούγκα… Ενώ πριν ήταν δυο καφενεία ένα καπνιζόντων και ένα μη καπνιζόντων. Αυτή είναι η υποκρισία και η κακομοιριά που σας διακρίνει»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ