«Άριστο» σκάνδαλο σε διπλό «ταμπλό»

Ζήτημα νομιμότητας από τον διορισμό της Θεανώς Καρποδίνη στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και στη θέση της πρόεδρου της Επιτροπής Ελέγχου στο Χρηματιστήριο

Must Read

Βυθισμένο στο σπιράλ των σκανδαλωδών αποφάσεων και των παρανομιών είναι το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι αποκαλύψεις για τις επαγγελματικές επιλογές και τους διορισμούς των «γαλάζιων» αρίστων δίνουν και παίρνουν, εκθέτοντας καθημερινά τη κυβέρνηση.

Σε αυτό το σίριαλ παρανομιών που πλήττει ανεπανόρθωτα τη «γαλάζια» παράταξη τελευταίο επεισόδιο είναι ο διορισμός της Θεανώς Καρποδίνη τόσο στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο όμως και στη θέση της πρόεδρου της Επιτροπής Ελέγχου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πέρα από τα τεράστια ηθικά ζητήματα, τα οποία προκύπτουν από αυτή την απόφαση, τίθεται και ζήτημα νομιμότητας, καθώς η θέση του διοικητή ή της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ φέρει την υποχρέωση της παροχής υπηρεσιών σε καθεστώς «πλήρους» και «αποκλειστικής» απασχόλησης.

Η παραπάνω υπόθεση εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος, παρότι νομικός, για λόγους άγνωστους μέχρι τώρα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια παράνομη ενέργεια και στον διορισμό ακόμα μιας «γαλάζιας» ημετέρας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον νόμο.

Η -νέα- αποκάλυψη προήλθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτή τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του κόμματος Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατονομάζει τη Θεανώ Καρποδίνη ως το πρόσωπο που βρίσκεται και συνδιαλέγεται με εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται και ως διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σε αναρτήσεις του όλα τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες του, ζητώντας μάλιστα από τον Θάνο Πλεύρη να «παραιτήσει» την κυρία Καρποδίνη και ύστερα να παραιτηθεί ο ίδιος.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολιάζει χαρακτηριστικά στο facebook πως «η συγκεκριμένη “άριστη” παραβιάζει απροκάλυπτα τον νόμο, καθώς από το 2020 μέχρι και σήμερα μετέχει στα Δ.Σ. όχι μίας, αλλά τριών εταιριών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις οποίες πληρώνεται κανονικά. Η κυρία δηλαδή γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (για να μην πω κάτι βαρύτερο…) την εκ του νόμου υποχρέωσή της να παρέχει τις υπηρεσίες της ως διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

«Και το… κερασάκι στην τούρτα: η συγκεκριμένη κυρία έχει διοριστεί πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου, ελέγχει δηλαδή εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται ως διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Παύλος Πολάκης καλεί τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να απομακρύνει άμεσα τη Θεανώ Καρποδίνη και την ίδια στιγμή τον καλεί να επιστραφούν στο Δημόσιο τα παράνομα χρήματα που εισέπραξε ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Υγείας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This