Ο Κυριάκος απολογείται για τον «βούρκο»!

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου θα δώσει εξηγήσεις για τους κοριούς

Must Read

Εφτασε η ώρα της απολογίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πανταχόθεν βαλλόμενος πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει τις προσεχείς ημέρες εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μοιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα με καζάνι που βράζει.

Σκοπός του θα είναι να κατευνάσει τα πνεύματα, ωστόσο αυτό δεν θα είναι διόλου εύκολο, μια και η συντριπτική πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών βρίσκεται στα κάγκελα. Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, οι περισσότεροι βουλευτές, ακόμη και τα ιστορικά στελέχη και ανεξαρτήτως στρατοπέδου (π.χ., σαμαρικοί ή προεδρικοί) αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως και να δώσουν συνεντεύξεις, νιώθοντας ότι δεν τους έχουν απομείνει όπλα για να υπερασπιστούν την παράταξη.

Εξάλλου, φοβούνται ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις θα αποδειχθούν αληθείς τις επόμενες ημέρες, καθώς θα υπάρξουν αποδείξεις που θα τις τεκμηριώνουν. Τότε, λένε οι νεοδημοκράτες βουλευτές, δεν θα μπορούν πια να «σταθούν» και θα υπάρχει προσωπικό πρόβλημα και για τους ίδιους αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεινή θέση

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έφερε στο φως και τα αποκαλυπτικά μηνύματα βουλευτών, που περιγράφουν, αν μη τι άλλο, ανάγλυφα την κατάσταση και τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν μπορώ να βγω στην εκπομπή σας – ελπίζω να με καταλάβετε. Ντρέπομαι για την παράταξή μου. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση κι εγώ ψέματα δεν έχω μάθει να λέω». Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε ραδιοφωνικός παραγωγός από βουλευτή της Ν.Δ., όταν του ζήτησε να βγει στην εκπομπή του. Αλλος βουλευτής, που επίσης κλήθηκε να βγει στον αέρα, απάντησε: «Εχουμε μπλέξει με τις βρομιές και μας έχουν διαλύσει».

Οπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κρίση που μαίνεται στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης δεν έχει ακόμη φανεί σε όλο της το μεγαλείο, μια και οι βουλευτές αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να τοποθετηθούν δημοσίως, ελλείψει υπερασπιστικού αφηγήματος. Βρίσκονται έτσι προσώρας σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας από τον αρχηγό τους να δώσει -επιτέλους- πειστικές απαντήσεις σε όσα του καταλογίζονται. Υπό αυτό το πρίσμα, όταν θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει για το τι συμμετοχή είχε στην παρακολούθηση σχεδόν του μισού υπουργικού του συμβουλίου.

Αυτό που αναμένεται είναι ο απολογούμενος Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώσει πλήρη άγνοια και να απορρίψει τα περί εμπλοκής του στις λίστες της ντροπής. Θα υποστηρίξει μάλιστα, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, πως σκοπός των δημοσιευμάτων είναι να δημιουργηθεί εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και να πληγεί η παράταξη.

Υπερασπιστική γραμμή

Σε αυτό το μήκος κύματος εξάλλου κινείται και το εσωτερικό non paper της Ν.Δ. που διακινήθηκε εντός τους Σαββατοκύριακου, το οποίο δημοσίευσε το avgi.gr. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που μοιράστηκε στους βουλευτές της Ν.Δ., προκειμένου να έχουν μια υπερασπιστική γραμμή απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται, πίσω από τις αποκαλύψεις βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο «να φθείρει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση».

Οπως επισημαίνεται επίσης: «Επειδή είναι απαράδεκτο να αιωρούνται διάφορες φήμες και να δημιουργείται μια τοξική ατμόσφαιρα, τα όσα γράφονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από την ελληνική Δικαιοσύνη. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν εξαντληθεί οι συζητήσεις, όσο και αν προσπαθεί να τις συντηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». Στο ίδιο κείμενο μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου φτάνει στο σημείο να αναρωτηθεί: «Και επειδή ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι παρακολουθώντας τον κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν τον ίδιο, αλήθεια, μήπως με την ίδια λογική παρακολουθώντας τους υπουργούς ο στόχος ήταν η παρακολούθηση του ίδιου του πρωθυπουργού;», προβάλλοντας έτσι το αδιανόητο επιχείρημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το θύμα της όλης υπόθεσης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This