Δωρεάν σε πάνω από 116.000 δικαιούχους θα χορηγηθεί η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Εξασφαλίζει εκπτώσεις σε νέους ηλικίας 13-30 ετών σε σειρά υπηρεσιών και προϊόντων

Must Read

Στις νέες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των νέων αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε περισσότερους από 116.000 νέους μέσω της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τίθενται σε εφαρμογή τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την απασχόληση των νέων με συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. που κατανέμεται εξ ίσου σε δράσεις των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης για την ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων 18-29 ετών, υποστήριξης και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην πράσινη, ψηφιακή, και γαλάζια οικονομία, ενίσχυση μαθητείας για τους νέους έως 29 ετών κ.λπ.

Επίσης, σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται τα νέα προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, εξασφαλίζει εκπτώσεις σε νέους ηλικίας 13-30 ετών σε σειρά υπηρεσιών και προϊόντων, σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμός, πολιτισμός, διασκέδαση, εστίαση, αθλητισμός, υγεία, υπηρεσίες ομορφιάς, μεταφορές, τηλεφωνία. Με τη συνεργασία ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η κάρτα θα χορηγείται δωρεάν για έναν χρόνο σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως και 30 ετών, στους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της ΔΥΠΑ και τους σπουδαστές έως 30 ετών στα 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This