Εκτός μπόνους του «Εξοικονομώ» ο Έβρος

Ο υπουργός Κ. Σκρέκας άφησε τον ακριτικό νομό εκτός λίστας

Must Read

Εκτός από το περίφημο «μπόνους» 15% στο ύψος της επιδότησης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» έμεινε ο Εβρος! Πρόκειται για απαράδεκτη παράλειψη της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που μαρτυρά μεγάλη ανευθυνότητα και προχειρότητα στην κατάρτιση του προγράμματος.

Προχθές το ΥΠΕΝ δημοσίευσε αναλυτικά τη λίστα των δήμων και των κοινοτήτων ανά περιφερειακή ενότητα οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται επιπλέον επιδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους. Πρόκειται για οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Με έκπληξη, λοιπόν, οι φορείς του Εβρου διαπίστωσαν ότι ο νομός δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Κανένας δήμος και καμία του κοινότητα του Εβρου δεν κρίθηκε από το υπουργείο ότι πρέπει να λάβει το σχετικό μπόνους.

Το υπουργείο δηλαδή εξαίρεσε μία ακριτική και ευαίσθητη περιοχή, με τεράστια θέματα δημογραφικού, ανεργίας νέων, Μεταναστευτικού, μια περιοχή που κατά γενική ομολογία πρέπει να στηριχθεί από την Πολιτεία. Αντ’ αυτού, αποκλείστηκε από ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να δώσει κριτήρια για παραμονή των νέων στην περιοχή. Πραγματικά, κάθε λογικός άνθρωπος σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Το ζήτημα, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις. Ήδη ο βουλευτής Εβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος, σε συνεργασία με τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη και της ζήτησαν να συνδράμει, υπό την ιδιότητά της αυτή, προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία και να τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα συμπεράσματα του σχετικού πορίσματος (που προβλέπουν ισόρροπη και ισότιμη μέριμνα και ανάπτυξη στους νομούς της Θράκης).

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας και συντονισμένων από κοινού ενεργειών με το αρμόδιο υπουργείο για την εξεύρεση λύσης και άρσης της αδικίας εις βάρος του νομού.

Είναι πιθανόν το θέμα να λυθεί τις επόμενες ημέρες, κάτι όμως που δεν αναιρεί την απαράδεκτη εξαίρεση των δήμων και των δημοτικών κοινοτήτων του Εβρου από την επιπλέον επιδότηση. Ντροπή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This