Ποιος (και πόσο) θα πληρώσει τις νέες… ορδές συμβούλων;

Must Read

Η στρατιά των συμβούλων του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να μεγαλώνει, με τελευταία προσθήκη αυτήν του Στηβ Βρανάκη, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής δημιουργικού στην προεδρία της κυβέρνησης ως ειδικός σύμβουλος.

Η κυβέρνηση επιμελώς αποφεύγει να πει πόσοι είναι οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι και ποιες είναι οι αποδοχές τους, με τους σχετικούς διορισμούς πάντως να συνεχίζονται ανά τακτά διαστήματα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ευτυχώς υπάρχουν και αξιόλογοι σύμβουλοι

Ο κ. Βρανάκης, κατά τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα συμβάλει συμβουλευτικά στο re-branding της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, καθώς και στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση και την προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας.

Πρόκειται για έναν Έλληνα της διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που εγκαταλείπει προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.

Ο Στηβ Βρανάκης είναι βραβευμένος για τις δημιουργίες του, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Ηνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στα έργα του συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, μια ειδική εφαρμογή που ενίσχυε τη φωνή και τα αιτήματα των νέων στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες «The New York Times», «Telegraph», «Wall Street Journal», «Huffington Post», «F.T.». Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το BBC, το CNN και το CNBC.

Ο κ. Βρανάκης κατάγεται από τα Χανιά και, ανάμεσα σε άλλα, έχει αναλάβει το Chrome Web Lab, το World Wonders Project, το Google+ «A life lived and shared», το «Jamal Edwards» του Chrome και το κανάλι YouTube Space Lab Channel.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This