Τρίτη 22/6/2021

Ποιος (και πόσο) θα πληρώσει τις νέες… ορδές συμβούλων;

Η στρατιά των συμβούλων του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να μεγαλώνει, με τελευταία προσθήκη αυτήν του Στηβ Βρανάκη, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής δημιουργικού στην προεδρία της κυβέρνησης ως ειδικός σύμβουλος.

Η κυβέρνηση επιμελώς αποφεύγει να πει πόσοι είναι οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι και ποιες είναι οι αποδοχές τους, με τους σχετικούς διορισμούς πάντως να συνεχίζονται ανά τακτά διαστήματα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ευτυχώς υπάρχουν και αξιόλογοι σύμβουλοι

Ο κ. Βρανάκης, κατά τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα συμβάλει συμβουλευτικά στο re-branding της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, καθώς και στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση και την προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας.

Πρόκειται για έναν Έλληνα της διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που εγκαταλείπει προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.

Ο Στηβ Βρανάκης είναι βραβευμένος για τις δημιουργίες του, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Ηνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στα έργα του συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, μια ειδική εφαρμογή που ενίσχυε τη φωνή και τα αιτήματα των νέων στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες «The New York Times», «Telegraph», «Wall Street Journal», «Huffington Post», «F.T.». Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το BBC, το CNN και το CNBC.

Ο κ. Βρανάκης κατάγεται από τα Χανιά και, ανάμεσα σε άλλα, έχει αναλάβει το Chrome Web Lab, το World Wonders Project, το Google+ «A life lived and shared», το «Jamal Edwards» του Chrome και το κανάλι YouTube Space Lab Channel.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ