Η μετάθεση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ είχε προαναγγελθεί από τον Αύγουστο του 2022

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη-«βόμβα» των New York Times

Must Read

Ο ισχυρισμός ότι ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών λόγω της δήλωσής του στους New York Times δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Είχε εκδοθεί ήδη από 4 Αυγούστου 2022 απόφαση μετάθεσής του στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη της Ελβετίας (ΠΔ 04-08-2022, ΦΕΚ Γ΄ 1896/11-08-2022).

Ο χρόνος επικοινωνίας των New York Times με το Υπουργείο Εξωτερικών (Νοέμβριος 2022) και η επίμαχη δήλωση του Αλεξάνδρου Παπαϊωάννου (5 Δεκεμβρίου 2022) είναι μεταγενέστερα γεγονότα σε σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα μετάθεσής του, και της από Σεπτέμβριο 2022 απόφασης περί καθορισμού χρόνου υλοποίησης της εν λόγω μετάθεσης.

Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου είχαν εκδοθεί πράξεις έγκρισης δαπάνης για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων που σχετίζονται με τη μετάβαση και εγκατάστασή του στη νέα του υπηρεσία, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον απερχόμενο Παναγιώτη Στουρνάρα, Διπλωμάτη που υπηρετεί ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This