Tι είπε ο Μητσοτάκης για Πρέσπες, μεταναστευτικό, Συρία και Brexit

Must Read

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το γεγονός ότι επιτυγχάνεται μια συμφωνία για το Brexit, στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Υπήρξε όπως είπε ανακούφιση αλλά και θλίψη, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τόνισε πως η ατζέντα της Κομισιόν για μεταναστευτική πολιτική, ασφάλεια και κλιματική αλλαγή είναι φιλόδοξη, ενώ σημείωσε πως μετά από επιμονή της ελληνικής πλευράς υιοθετήθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων η θέση ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε όσα είχε πει στον Ζόραν Ζάεφ ότι δεν θα θέσει – έστω και εάν είναι προβληματική- τη συμφωνία των Πρεσπών στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας αλλά θα πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο και λυθούν εκκρεμότητες όπως τα εμπορικά σήματα, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις εσωτερικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

Plan b για το μεταναστευτικό

«Κινηθήκαμε με σχέδιο στο μεταναστευτικό και προχωρά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που θα περίμενε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που ξεπερνά την Ελλάδα σε τρεις μήνες», σημείωσε προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να δείξουμε ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα μεγαλύτερη συνέπεια στην φύλαξη των συνόρων.

Υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους για το θέμα αλλά δεν υπάρχει όση στήριξη θα ήθελα. Το ζήτημα είναι να μειώσουμε τις ροές και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα επιστρέφουν και δεν αξίζει να πληρώσουν τους διακινητές γιατί θα χάσουν».

Επίσης, σημείωσε ότι το plan b θα ήταν ένα τολμηρό σχέδιο για μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ.

Λανθασμένη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συρία, σημειώνοντας πως αυτό φαίνεται από το ποιοι είναι κερδισμένοι.

Τέλος, τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως η παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική σχέση με την Ελλάδα δεν τίθεται εν αμφιβόλω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This