Μαρία Σπυράκη: Η «πράσινη» Μαρία με το «γαλάζιο» μαξιλάρι!

Μπήκε στην Ευρωβουλή με μηδέν δάνεια στο «πόθεν έσχες» της και σήμερα οι δανειακές υποχρεώσεις της ξεπερνούν τα 640.000 ευρώ!

Must Read

Νομικά, η Μαρία Σπυράκη θα μπορούσε μέχρι και σήμερα να αποκρύπτει ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο του MEGA. Δεν υπάρχει κάποιο επαγγελματικό ασυμβίβαστο που να την εμποδίζει να μην κρύβει «στο μαξιλάρι της», ακόμα και ως ευρωβουλευτής, κρίσιμα νέα πανεθνικής σημασίας σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Η ίδια, άλλωστε, έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι ως δημοσιογράφος αυτό ακριβώς έπραξε.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Τον Απρίλιο 2014, πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Νίκος Χατζηνικολάου την εξέθετε δημοσίως στο STAR: «Χρωστάτε μια απάντηση που αφορά τη δήλωσή σας, ότι γνωρίζατε πως έρχονταν τα αεροπλάνα γεμάτα με χρήματα και δεν μεταδώσατε την είδηση. Θέλω να σας πω ότι εγώ δημοσιογραφικά αυτό δεν το ακούω». Η απάντηση της Σπυράκη ήταν: «Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου ως πολίτη, ως Ελληνίδας δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον, τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα. Κοινώς, πήρα την πληροφορία στο μαξιλάρι μου. Αποφάσισα να μην το πω».

Η Σπυράκη λειτούργησε κόντρα σε κάθε δημοσιογραφικό κανόνα. Απέκρυψε μια ύψιστης σημασίας είδηση που γνώριζε και που αφορούσε κάθε πολίτη, αφού οι τράπεζες τότε ήταν υπό κατάρρευση. Παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι έβγαινε στο MEGA, αλλά αντί για δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων έκανε πολιτική διαχείριση. Λίγο καιρό αργότερα επιλεγόταν από τον Σαμαρά για τα ευρωψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Ομως, η ευρωβουλευτής που ακύρωσε on camera τον δημοσιογραφικό της ρόλο και την πορεία της στο… λειτούργημα πριν από οκτώ χρόνια, ήταν από τότε «προφητικά» συμβατή με τη σημερινή κυβέρνηση και τις… ερντογανικές πατέντες που κοπιάρει ο Μητσοτάκης για να φιμώνει τα ΜΜΕ.

Καλός δημοσιογράφος είναι πλέον όποιος αυτοφιμώνεται, όποιος παίρνει τις ειδήσεις στο μαξιλάρι του. Κι αν δεν μπορεί να τα εφεύρει ο ίδιος, του τα επιβάλλει ο τυποκτόνος νόμος Μητσοτάκη. Ενός πρωθυπουργού που πέφτει κάθε βράδυ για ύπνο στο κρεβάτι του κρύβοντας κάτω από το δικό του μαξιλάρι όλα τα σκάνδαλα της ΕΥΠ.

Μυρίστηκε προς τα πού φυσάει ο αέρας

Η Σπυράκη είναι από τις πρώτες που μυρίστηκε, από τότε, προς τα πού φυσάει ο αέρας. Ετσι, από το μαξιλάρι με τις θαμμένες ειδήσεις βρέθηκε ξαφνικά κι από το πουθενά στα σαλόνια των Βρυξελλών με τους παχυλούς μισθούς. Σήμερα κατηγορείται από το Ευρωκοινοβούλιο για απάτη. Ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται η ίδια για την υπόθεση, τον λόγο πλέον έχει μόνο η OLAF. Και η OLAF δεν κουκουλώνει αλήθειες κάτω από μαξιλάρια.

Η Σπυράκη μπήκε στην πολιτική ως ήδη ευκατάστατη. Στο «πόθεν έσχες» του 2013 δήλωνε, σύμφωνα με το vouliwatch, 27 ακίνητα, 170.000 εισοδήματα, 56.000 καταθέσεις. Τότε ακόμα είχε οφειλές μηδέν (0), σύμφωνα με το «πόθεν έσχες».

Στο «πόθεν έσχες» του 2020, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική. Οχι τόσο στα ακίνητα, που είναι πάνω – κάτω τα ίδια, ούτε στα εισοδήματα που δηλώνει, αλλά σε καταθέσεις και δάνεια. Οι καταθέσεις της έχουν πέσει σε σχεδόν 5.000 ευρώ, ενώ οι δανειακές της υποχρεώσεις ξεπερνούν τις 640.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ιστορικό του «πόθεν έσχες» της το 2013 και το 2014 είχε μηδενικές, όμως το 2015 οι δανειακές της υποχρεώσεις είχαν ήδη εκτοξευθεί σε πάνω από 700.000 ευρώ. Οι πόρτες των τραπεζών άνοιγαν εύκολα…

Η Μαρία Σπυράκη δεν φαίνεται να κρύβει μόνο ειδήσεις, αλλά να αλλάζει και κομματικές ταυτότητες. Οι ιδεολογίες, άλλωστε, ποτέ δεν εμποδίζουν τις φιλοδοξίες.
Από φοιτήτρια ήταν μέλος της ΠΑΣΠ, θαυμάζοντας τότε τον Ανδρέα Παπανδρέου και «καβαλώντας» το κύμα ΠΑΣΟΚ. Ως δημοσιογράφος εξαπέλυε επιθέσεις στην κυβέρνηση Καραμανλή μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Χρόνια αργότερα είδε το φως της δημοσιότητας και μια κοινή φωτογραφία δίπλα στον μιζαδόρο Ακη Τσοχατζόπουλο. Οι σχολιασμοί από ΜΜΕ, social media δεν έχουν σταματήσει μέχρι σήμερα.

Η πρόσληψη Ζαγορίτη

Ομως, η Σπυράκη δεν έμεινε στο ΠΑΣΟΚ. Οπως κι άλλοι «πράσινοι», μετακινήθηκε, στο σωστό τάιμινγκ, στο άρμα της Ν.Δ. Μία από τις πρώτες κινήσεις της ως ευρωβουλευτού επιλογής Σαμαρά ήταν όταν προσέλαβε για συνεργάτη της στην Ευρωβουλή τον γιο του πρώην βουλευτή και γ.γ. της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη.

Μια απόφαση που ξεσήκωσε σάλο τότε, επειδή ο γιος του Ζαγορίτη, Γεράσιμος, είχε «πιαστεί» από κάμερα στα μπουζούκια να συνοδεύει την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου. Φαινόταν, μάλιστα, να της κάνει και διάφορα με τα χέρια του. Είχε επίσης αποκαλυφθεί ότι ο ναύτης, εκείνη την εποχή, πήρε την πορνοστάρ και πήγαν μια βόλτα από τους κοιτώνες του Πολεμικού Μουσείου, λες και ήταν η γκαρσονιέρα του.

Η Σπυράκη, ωστόσο, υπερασπίστηκε με σθένος την επιλογή του συνεργάτη της: «Επιλέγω τους συνεργάτες μου, με βάση τα προσόντα, την εμπειρία και την αξιοσύνη τους. Ο κ. Γεράσιμος Ζαγορίτης διαθέτει μεταπτυχιακά, μιλά άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες», έγραφε τότε στο Facebook, πλέκοντας το εγκώμιο στον παρτενέρ της Τζούλιας.

Η μοίρα τα έφερε τώρα, ώστε ένας συνεργάτης της -άγνωστο ποιος- είναι αυτός που την οδηγεί στα χέρια της OLAF για απάτη, τη διασύρει διεθνώς και την πετάει εκτός ψηφοδελτίων Ν.Δ… Κανένα πρόβλημα, όμως. Η Σπυράκη ξέρει να «επιλέγει τους συνεργάτες της με βάση τα προσόντα, την εμπειρία και την αξιοσύνη τους»… Τις αλήθειες, άλλωστε, για τη Σπυράκη τις ξέρει μόνο το… μαξιλάρι της.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965. Σπούδασε Χημεία στο ΑΠΘ και δημοσιογραφία στο London School of Journalism. Από το 1992 εργάστηκε στον 904 Αριστερά στα FM, στον Σκάι, στο Mega, στην «Ημερησία», στην «Εξουσία» κ.α. Από το 1998 ήταν πολιτική ρεπόρτερ. Το 2004 τοποθετήθηκε στο γραφείο τού τότε επιτρόπου στην Ε.Ε. Σταύρου Δήμα. Το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., όπως και το 2019. Ηταν εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. το 2014-15 επί Σαμαρά και το 2017-19 επί Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This