Ντροπή! Ο Βορίδης διόρισε σύμβουλό του

Ξεπερνώντας κάθε όριο, τοποθέτησε ως «υπερπεριφερειάρχη» στο Αιγαίο την 25χρονη συνεργάτιδά του, που έχει από μηδενική έως ελάχιστη εμπειρία

Must Read

Τα προσχήματα δεν κρατούνται ούτε στο ελάχιστο πλέον. Διορίζουν όποιους θέλουν όπου θέλουν, αρκεί να είναι δικός τους άνθρωπος, όχι κατ’ ανάγκην μόνο «παιδί του κομματικού σωλήνα», αλλά να υπάρχει προσωπική σχέση του διοριζόμενου με αυτόν που κάνει τον διορισμό.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύψει από την αρχή την προσπάθεια του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος με έναν πραξικοπηματικό τρόπο υποκαθιστά τους εκλεγμένους περιφερειάρχες με επτά «υπερπεριφερειάρχες» τους οποίους έχει ονομάσει ειδικούς γραμματείς. Ουσιαστικά πρόκειται για αλλοίωση της ψήφου των Ελλήνων πολιτών, γιατί αυτοί οι επτά ειδικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων ασκούν την εξουσία και έχουν τοποθετηθεί εκεί με έναν απλό διορισμό από τον υπουργό.

Μία επιπλέον εξοργιστική λεπτομέρεια ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που διορίστηκαν ως ειδικοί γραμματείς. Είναι πρωτοφανές ή τελικά πρόκειται για ένα «παιδί θαύμα», γιατί ο κ. Βορίδης διόρισε ειδικό γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μια 25χρονη.

Η Μαριάννα Νικολαΐδου μπορεί να είναι ικανότατη στη δουλειά της, αλλά στο βιογραφικό της αυτό που ξεχωρίζει είναι η ταχύτατη άνοδός της στην ιεραρχία, βάσει και της εμπειρίας της που λόγω ηλικίας δεν υπάρχει. Ταχύτατη άνοδος γιατί, σύμφωνα με το βιογραφικό της, αμέσως μετά την αποφοίτησή της έκανε μεταπτυχιακό και ξαφνικά βρέθηκε να «είναι μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του νομικού συμβούλου στον υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων»!

Η… πέτρα του σκανδάλου Μαριάννα Νικολαΐδου

Θα διαχειριστεί ολόκληρο το Αιγαίο

Δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών διόρισε τη νομική του σύμβουλο, έναν άνθρωπο δηλαδή με τον οποίο συνεργαζόταν και, όπως αποδεικνύεται, έχει από μηδενική έως ελάχιστη εμπειρία. Αυτό το άτομο θα διαχειριστεί ολόκληρο το Αιγαίο, δηλαδή Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο θα έχουν πλέον τη συγκεκριμένη 25χρονη νομικό ως την ανώτερη εκπρόσωπο της Κρατικής Διοίκησης.

Η κυρία Νικαλαΐδου θα ηγείται εκατοντάδων στελεχών του Δημοσίου, οι οποίοι κατέχουν νευραλγικές αρμοδιότητες, όπως ο έλεγχος τήρησης της νομιμότητας των ΟΤΑ ή των αδειοδοτήσεων μονάδων ενέργειας ή ξενοδοχείων, για παράδειγμα, έλεγχο του αιγιαλού και πλήθος άλλων.

Οι υπόλοιποι ειδικοί γραμματείς, εκτός της Μαριάννας Νικολαΐδου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου, οι οποίοι διορίστηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, είναι οι Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Ιωάννης Σάββας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κοζυράκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Κώστας Τζανακούλης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Κατσαρός στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και Σεραφείμ Λιάπης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This