Το Βερολίνο μας σέρνει σε υποταγή στην Τουρκία!

Σάλος από την μυστική συνάντηση Μπούρα – Καλίν στις Βρυξέλλες, παρουσία Γερμανού «επιτηρητή»

Must Read

Μία μυστική συνάντηση βαρύνουσας σημασίας πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του εξ απορρήτων του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες ο Ιμπραχίμ Καλίν και η Άννα-Μαρία Μπούρα, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας. Οι δυο τους συνομίλησαν τετ-α-τετ, παρουσία του Γενς Πλέτνερ, διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Την εξέλιξη αυτή είχε προβλέψει προ μηνών η «Δημοκρατία», η οποία με δημοσίευμά της είχε κάνει λόγο για πιθανή συνάντηση των δύο, παρά τη ραγδαία αύξηση της έντασης και των απειλών εκ μέρους της Άγκυρας.

Στη συνάντηση Μπούρα-Καλίν, οι συνομιλίες έγιναν στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανοιχτή ατζέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου η κάθε πλευρά να διερευνήσει τις προθέσεις της άλλης για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων. Παρών στην συζήτηση ήταν ο Γενς Πλέτνερ, σύμβουλος του Όλαφ Σολτς για διπλωματικά θέματα και πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα.

Δεν ήταν η πρώτη μυστική συνάντηση

Υπενθυμίζεται, ότι και σε άλλη περίοδο ελληνοτουρκικής έντασης, τον Ιούλιο του 2020, είχε πραγματοποιηθεί μυστική συνάντηση των διπλωματικών συμβούλων, χωρίς το Μέγαρο Μαξίμου να ανακοινώσει το παραμικρό, αλλά την «κάρφωσε» με δημόσιες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση είχε γίνει στο Βερολίνο, υπό την αιγίδα στενού συνεργάτη της τότε καγκελαρίου Ανγκ. Μέρκελ, με τη συμμετοχή της πρέσβεως Ελ. Σουρανή (τότε διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού) και του Ιμπ. Καλίν. Τότε ειπώθηκε ότι ήταν μια προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης, ανοίγοντας τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, που είχαν κλείσει ερμητικά.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 η «Δημοκρατία» είχε αποκαλύψει επικοινωνία Σουρανή – Καλίν, με ελληνική πρωτοβουλία, με σκοπό την επανάληψη των διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας είχε διαψεύσει, με χυδαίο τρόπο, το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», προσθέτοντας, με απίθανο θράσος, ότι «κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της χώρας». Ωστόσο, η επανάληψη των διερευνητικών ανακοινώθηκε επίσημα τις επόμενες εβδομάδες και διεξήχθησαν στις 25 Ιανουαρίου 2021! Ασφαλώς, στην παρούσα φάση, δεν συζητείται επανάληψη των διερευνητικών, αλλά αναζητείται μόνο τρόπος αποφυγής επικίνδυνων εξελίξεων στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This