Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

H προκλητική Ξαφά κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Γεωργίου

Η γνωστή εκπρόσωπος του σκληρού νεοφιλελευθερισμού, οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά «ξαναχτύπησε», δικαιώνοντας αυτήν τη φορά τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τα «μαγειρέματα» με το δημοσιονομικό έλλειμμα και ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στο Δικαστικό Σώμα.

«Η υπόθεση Γεωργίου δοκιμάζει τα τελευταία οκτώ χρόνια την ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής διώκεται από ισχυρούς παράγοντες διότι ευθυγράμμισε πλήρως τα ελληνικά στατιστικά με τους κανόνες της Ε.Ε.» τόνισε προκλητικά το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, που κατά καιρούς έχει προτείνει μείωση στις συντάξεις και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ έχει ταυτιστεί απόλυτα με τους δανειστές.

Μάλιστα, η κα. Ξαφά έκανε λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη δίωξη» του κ. Γεωργίου, ως «προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης για την κρίση σε μη πολιτικά πρόσωπα».

Ανενόχλητη δε τα «βάζει» με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης: «Παρά τις συντριπτικές αποδείξεις πως ορθώς ο κ. Γεωργίου εφάρμοσε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπολογίζοντας το έλλειμμα του 2009, και παρά τη διεθνή υποστήριξη για την υπόθεσή του, μερικά ελληνικά δικαστήρια συνεχίζουν τη δίωξη.

Σε μία ξεχωριστή υπόθεση, ο κ. Γεωργίου βρέθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν ζήτησε την έγκριση του συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (το οποίο στη συνέχεια καταργήθηκε) πριν κοινοποιήσει στη Eurostat τα αναθεωρημένα δημοσιονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε κάθειρξη δύο ετών με τριετή αναστολή» ανέφερε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ