Τρίτη 22/6/2021

Στο Βατικανό ο Δένδιας: «Ο Πάπας είναι παγκόσμια έμπνευση για τις ανθρώπινες αξίες»

Σε θερμό και φιλικό κλίμα έγινε δεκτός στο Βατικανό ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και είχε συνομιλίες με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Εντγκαρ Πένια Πάρα, και με τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Πολ Ρίτσαρντ Κάλαχερ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο πλευρών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο, το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, καθώς και η κλιματική αλλαγή.

Χαρακτηριστικό του κλίματος των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών στο Βατικανό είναι ότι το υπουργείο σε ανάρτησή του στο twitter μίλησε για «εγκάρδιο κλίμα», ενώ για τον Ποντίφικα τόνισε ότι «αποτελεί παγκόσμια έμπνευση για τις ανθρώπινες αξίες».


Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αυξημένες ροές αλλοδαπών και το Βατικανό δήλωσε έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα για το δυσανάλογο βάρος που επωμίζεται στο Προσφυγικό. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Ποντίφικα για την παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, και την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων.

O υπουργός Εξωτερικών ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Βατικανό και στη Ρώμη με ομιλία του στο Κολέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ, με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νότια Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ