Σάββατο 12/6/2021

Ο Σταύρος Κοντονής «αποδομεί» τις κατηγορίες κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου

Τις κυβερνητικές κατηγορίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι έκανε παρεμβάσεις σε δικαστικούς για την υπόθεση Novartis, αποδομεί και ο πολιτικός προϊστάμενός του, τότε υπουργός, Σταύρος Κοντονής.

«Ήμουν ο άνθρωπος που έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, όταν η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχαν πάρει χαμπάρι περί τίνος επρόκειτο. Και μάλιστα τον είχα ρωτήσει τότε τι γίνεται με αυτή την ιστορία και είχαν μαύρα μεσάνυχτα όλοι τους» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Στην ερώτηση γιατί στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και όχι ο ίδιος που ήταν υπουργός, ο κ. Κοντονής απάντησε: «Δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εγώ προσπάθησα να λειτουργήσω και λειτούργησα θεσμικά σε όλη αυτή τη διαδικασία… Και αναγκάστηκα και έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί η υπόθεση.

Τότε, θυμάστε, υπήρχε σωρεία δημοσιευμάτων ότι διενεργείται έρευνα από το FBI και τις ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ, και υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής μεγάλου αριθμού γιατρών και ιδιωτών και του ΕΣΥ».

«Όταν είχε αρχίσει αυτή η ιστορία», ανέφερε, «όλοι μπορεί να υποπτευόμασταν ότι μπορεί να υπάρξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάτι δεδομένο και δεν σας κρύβω ότι εγώ εξεπλάγην όταν έλαβα τη δικογραφία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είδα, για παράδειγμα, το όνομα του κ. Πικραμμένου ως ενός εκ των εμπλεκομένων, όχι από την κυβέρνηση, γιατί είναι άδικα αυτά τα οποία λέγονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από μάρτυρες που είχαν καταθέσει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος την αιτιολογία με την οποία μπήκε στο αρχείο η υπόθεση για τον κ. Σαμαρά, ο κ. Κοντονής σχολίασε: «Νομίζω ότι τη διάταξη του εισαγγελέα την είχε αποστείλει η εισαγγελέας Διαφθοράς στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτή σε εμένα και την είχα διαβιβάσει στη Βουλή. Είναι προσβάσιμη και σε κάθε περίπτωση μια επιτροπή μπορεί να ζητήσει κάποιες δικαστικές αποφάσεις για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ