Μπλόκο Μητσοτάκη στις χρεώσεις των τραπεζών

Must Read

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των τραπεζιτών.

Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές και μη τραπεζικές συναλλαγές, όταν με την πολιτική της προωθεί προς τους πολίτες τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν την τιμολογιακή πολιτική και να προχωρήσουν όπου κριθεί αναγκαίο σε αναπροσαρμογές.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών και το ισχύον καθεστώς καθώς από τις δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις έχουν εγκριθεί ελάχιστες.

Συμμετοχή στο σχέδιο «Ηρακλής»

Το θέμα συμφωνήθηκε να εξεταστεί διεξοδικά και σε συνδυασμό με τον Νόμο Κατσέλη αλλά και τις βελτιώσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι διαδικασίες.

Οι τράπεζες έθεσαν και το θέμα κατάπτωσης εγγυήσεων του Δημοσίου το οποίο αφορά κυρίως δανειοδοτήσεις του παρελθόντος από την Αγροτική, την ΕΤΒΑ κλπ. ζητώντας το Δημόσιο με κάποιον τρόπο να αποκαταστήσει τις συγκεκριμένες εγγυήσεις προς τις τράπεζες.

Επίσης, επιβεβαίωσαν και τη συμμετοχή τους στο σχέδιο Ηρακλής για την τιτλοποίηση 30 δις κόκκινων δανείων, ενώ έθεσαν και φορολογικά θέματα που συνδέονται με τις τιτλοποιήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This