Κάν’ το όπως ο ΣΥΡΙΖΑ: Εκπρόθεσμες τροπολογίες και… ρουσφετάκια

Must Read

Σωρηδόν εκπρόθεσμες τροπολογίες κατέθεσε η Ν.Δ., μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πολυνομοσχέδιο-μαμούθ των εκατοντάδων σελίδων, οι περισσότερες εκ των οποίων περιλαμβάνουν «δωράκια» προς διάφορους παραλήπτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», η  απαράδεκτη και αντικοινοβουλευτική αυτή πρακτική -η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο συζήτησης, καθώς οι βουλευτές ψηφίζουν για ρυθμίσεις που εκ των πραγμάτων δεν έχουν προλάβει να διαβάσουν- αποτελεί πιστή αντιγραφή από την πλευρά της Ν.Δ. των πρακτικών της προηγούμενης κυβέρνησης, τις οποίες ωστόσο ως αντιπολίτευση κατήγγειλε.

Μία από τις πολλές ρουσφετολογικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία στους εργαζομένους στην «πολυδιαφημισμένη» Προεδρία της Κυβέρνησης, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και στα ιδιαίτερα γραφεία υπουργών και υφυπουργών, προκαλώντας ετήσια δαπάνη επί του κρατικού Προϋπολογισμού, δίχως όμως να αναφέρεται πουθενά το ύψος της δαπάνης!

Άλλωστε, με σειρά διατάξεων εντός του νομοσχεδίου προβλέπεται κατακόρυφη αύξηση του επιτελικού κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, καθώς προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι διευθυντές των ιδιαίτερων γραφείων των μελών της κυβέρνησης θα λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης ύψους 450 ευρώ.

Με άλλη τροπολογία πάλι, αυξάνεται η θητεία της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), ενώ με άλλη ρύθμιση που κατατέθηκε χθες προβλέπεται η εξάλειψη του αξιόποινου αδικημάτων που αφορούν τη στρέβλωση ανταγωνισμού για επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε διαδικασία διευθέτησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ξεκινούν ξανά τα μεγάλα δημόσια έργα, που δεν προχωρούσαν λόγω προσφυγών στη Δικαιοσύνη.

Στις τροπολογίες που κατατέθηκαν λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση απόκτησης Golden Visa, αλλά και η άρση της υποχρέωσης των ιδιοκτητών καναλιών να εκπέμπουν σε high definition.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This