Αντιπολίτευση εναντίον κυβέρνησης (και) για την απραξία της στην επικείμενη πώληση των F-16 στην Τουρκία

«Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα...», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, μετά τις τελευταίες -δυσοίωνες για τη χώρα μας- εξελίξεις στο θέμα της προμήθειας και αναβάθμισης των αμερικανικών F-16 προς την Τουρκία.

Για «παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του “πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη» κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ (…) και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας».

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου αναφέρει τα εξής:

«Το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του “πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας.

Επιπλέον, αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη.

Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα.

Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».​

«Έρχεται ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά ως “ΝΑΤΟϊκά νησιά”»

Ότι ανοίγει «επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις “συνδιαχείρισης” στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ», κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό το ΚΚΕ, εστιάζοντας στις δηλώσεις του περί «ΝΑΤΟϊκών νησιών»

«Την ώρα που δυναμώνουν οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, όπως και τα παζάρια για νέους εξοπλισμούς με κριτήριο την ενίσχυση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, έρχεται ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά ως “ΝΑΤΟϊκά νησιά”, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις “συνδιαχείρισης” στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ.», αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Για «εθνική μειοδοσία» από την «αφωνία της Ν.Δ., η οποία έχει αφήσει την ομογένεια μόνη της να μάχεται για την ακύρωση της επικίνδυνης πρόθεσης του Μπάιντεν να εξοπλίσει την Τουρκία», προειδοποιεί από την πλευρά της η Ελληνική Λύση, αναφέροντας τα ακόλουθα στην ανακοίνωσή της:

«Λίγες ημέρες μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις της κυβέρνησης υπέρ της πώλησης Αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία, η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να αποστείλει το σχετικό αίτημα στο Κογκρέσο.

Η Ελληνική Λύση ξεκαθαρίζει πως κάθε παροχή οπλικού συστήματος στον φασίστα Ερντογάν και την βάρβαρη Τουρκία, συνιστά εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος. Είναι δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και ο προηγούμενος εξοπλισμός τους που απαιτούν οι Τούρκοι, θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας.

Η αφωνία της Ν.Δ. η οποία έχει αφήσει την ομογένεια μόνη της να μάχεται για την ακύρωση της επικίνδυνης πρόθεσης του Μπάιντεν να εξοπλίσει την Τουρκία, ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This