«Πυρά» από την αντιπολίτευση για το «πραξικόπημα» στον Ράμμο

Must Read

Την έκπληξη αλλά και την οργή της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το μπλόκο που επέβαλλε η πλειοψηφία της ΝΔ στον πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, ο οποίος ζήτησε να ενημερώσει τη Βουλή για τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα τα σαθρά επιχειρήματα του προέδρου της Επιτροπής Διαφάνειας Θανάση Μπούρα, αλλά και η στήριξη του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα στην απόπειρα του Μαξίμου να κρατήσει στο σκοτάδι την υπόθεση που έχει διασύρει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, έχουν προκαλέσει αίσθηση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για… «πραξικόπημα».

Γεροβασίλη: Πρωτοφανές να του απαγορεύουν να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνας

«Είναι πρωτοφανές ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος, της συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής, να ζητάει από το ελληνικό Κοινοβούλιο και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ενημερώσει για αποτελέσματα της έρευνας που έκανε για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το ελληνικό Κοινοβούλιο δια της πλειοψηφίας, δηλαδή δια της Νέας Δημοκρατίας, να του το απαγορεύει» αναφέρει σε δήλωσή της η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και τονίζει:

«Αυτό είναι πρωτοφανές και είναι ένα άλλο σκαλοπάτι σε όλη την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Παρ’ όλα αυτά, επειδή οι θεσμοί είναι ισχυροί και η δημοκρατία είναι ισχυρή σε αυτόν τον τόπο δεν θα επιτρέψουμε τη διολίσθηση. Η αλήθεια πια δεν μπορεί να κρυφτεί ό,τι και να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία». 

Καστανίδης: «Ο Ράμμος εκτελεί άψογα τα καθήκοντά του»

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης κάνει λόγο για «περίεργη άρνηση» της ΝΔ και καλεί τον Κ. Τασούλα να κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Ράμμου:

«Ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Ράμμος εκτελώντας άψογα τα καθήκοντά του και σεβόμενος την Βουλή των Ελλήνων στην οποία λογοδοτούν όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές, ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα σοβαρού δημόσιου συμφέροντος. Περιέργως και με λύπη μου διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρνήθηκε την προσέλευση του» δήλωσε ο Χ. Καστανίδης και πρόσθεσε:

«Απευθύνω πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και στον Πρόεδρο της Βουλής να αποδεχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γιατί αυτό θα διευκολύνει την αποτύπωση της αλήθειας στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This