Τσίπρας: «Είτε καλέσουν τον Ράμμο είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί»

Must Read

«Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί» είτε καλέσουν τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στη Βουλή είτε όχι, σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη νέα επιστολή του Χρήστου Ράμμου με την οποία ζητάει να ενημερώσει τη Βουλή για τα στοιχεία της έρευνας των υποκλοπών, ωστόσο βρίσκει κλειστές πόρτες. 

«Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει:

i)Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ.

ii)Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ.

Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί» γράφει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από το μπλόκο στον Χρήστο Ράμμο για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία θα παρουσιάσει τα σημαντικά στοιχεία για τον έλεγχο της ΑΔΑΕ, ο πρόεδρος της Αρχής έστειλε νέα επιστολή στον Θανάση Μπούρα.

Στην επιστολή του κ. Ράμμος σημειώνει ότι εκ του νόμου «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Παράλληλα υπενθυμίζει πως είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου, εκτός από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ράμμος τονίζει ότι το αίτημα του για κλήση στη Βουλή «τελεί υπό τη δική σας τελική κρίση», επισημαίνοντας πως αυτό δεν δεσμεύει τα όργανα του Κοινοβουλίου.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ή άφησα να εννοηθεί ότι θεωρώ ότι το αίτημά μου αυτό δεσμεύει τα όργανα του ελληνικού Κοινοβουλίου» και προσθέτει ότι το γεγονός πως δεν εξειδίκευσε τα θεματα, για τα οποία επιθυμεί να ενημερώσει την επιτροπή, «οφείλεται στην μέριμνά μου να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Δείτε επίσης:

Δεύτερη επιστολή Ράμμου στη Βουλή! Ζητά να ενημερώσει για τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This