Τετάρτη 23/6/2021

Πήρε το «πολυπόθητο» διπλωματικό διαβατήριο η Γ. Αγγελοπούλου

Το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης προβλέπει καταρχάς ότι η επιτροπή θα υπάγεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η κυρία Αγγελοπούλου, εκ της θέσεώς της, θα λογίζεται εφεξής ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων για την προώθηση του «Ελλάδα 2021».

Στις άλλες αρμοδιότητες της… σιδηράς κυρίας, οι οποίες δεν είναι λίγες, περιλαμβάνονται: Nα συγκαλεί την Ολομέλεια και το Εκτελεστικό Συμβούλιο της επιτροπής, να διευθύνει τις εργασίες τους, να εκπροσωπεί την επιτροπή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να αναλαμβάνει κάθε αναγκαία και πρόσφορη πρωτοβουλία για την επίτευξη των σκοπών της επιτροπής, να εκπροσωπεί δικαστικά και εξώδικα την επιτροπή και να ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που της ανατίθεται με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» λύεται και τίθεται αυτοδίκαια σε εκκαθάριση στις 31/12/2021, ενώ την ίδια ημερομηνία λήγει και η θητεία της κυρίας Αγγελοπούλου ως προέδρου, καθώς και των μελών της Ολομέλειας, με την εξαίρεση αυτών που μετέχουν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Οι τελευταίοι ορίζονται εκκαθαριστές και παραμένουν στην επιτροπή για τις ανάγκες αποκλειστικά της εκκαθάρισης, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί οριστικά στις 30/6/2022, με τη δυνατότητα παράτασης τριμήνου, αλλά για άκρως εξαιρετικούς λόγους.

Οι πόροι της επιτροπής θα προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις προϊόντων ή άλλες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης και από μεταφορά πόρων του Ιδρύματος της Βουλής στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ