Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Σάββας Καλεντερίδης από την Κατερίνη: «Η πολιτική κατευνασμού έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Έντονα συγκινητική και πατριωτική η ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23-1-2023 με θέμα: «Μεταναστευτικό το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης».

Σάββας Καλεντερίδης από την Κατερίνη:

• Η Τουρκία δέχτηκε 40.000 Τζιχαντιστές στο έδαφος της, τους εκπαίδευσε και τους έστειλε σε όλο τον Κόσμο!
• Οι εκβιασμοί της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι άδικοι και παράνομοι.
• Η πολιτική κατευνασμού έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας.
• Η πολιτική αποτροπής τον απομακρύνει.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η χορωδία και οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας υπό την διεύθυνση του κ. Λολοσίδη τραγουδήσαν παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου.

Ο κ.Καλεντερίδης παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την σχολή γονέων για το έργο της εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια. Για την ανάλυση του θέματος του μεταναστευτικού ξεκίνησε την παρουσίαση αναλύοντας τις μετακινήσεις των πληθυσμών ανά την ιστορία, διαχωρίζοντάς τις σε εκούσιες και αναγκαστικές παρουσιάζοντας το παράδειγμα των Βαλκανίων υπό την οθωμανική διοίκηση, με τους πληθυσμούς της Σερβίας, Βοσνίας και Σκοπίων.

Η δημιουργία συντεταγμένων κρατών άλλαξε ριζικά το μέχρι υπάρχουν σύστημα, καθώς η μετάβαση από την μια χώρα στην άλλη απαιτούσε την άδεια εισόδου. Η αδυναμία αυτής της άδειας οδήγησε στην παράνομη μετανάστευση.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση ανέλυσε τους λόγους μετανάστευσης τον 20-21 αιώνα (αποικιοκρατία, οικονομική εκμετάλλευση, υπανάπτυξη, κλιματική αλλαγή, πόλεμος, ιδεολογικοί λόγοι, δημογραφικοί και τέλος θρησκευτικοί λόγοι. Τόνισε το πως οι παλαιές αποικίες θεωρούν πως έχουν ένα ιστορικό δικαίωμα εισόδου και εκμετάλλευσης του κράτους δικαίου και πρόνοιας των ευρωπαϊκών χωρών.

Στην πορεία ανέπτυξε τον ρόλο του Ισλάμ ως παράγοντα μετανάστευσης. Ειδική αναφορά έγινε για την Τουρκία ως κράτος διακινητής. Οι στρατηγικές τουρκικές κοινότητες ανά την Ευρώπη, χρησιμοποιούνται από την τουρκική κυβέρνηση μέσω τζαμιών και συλλόγων ως μοχλό επιρροής και πίεσης στην χώρα διαμονής τους.

Η Τουρκία αποτελούσε μια Χώρα διέλευσης μεταναστών, γεγονός όμως το οποίο άλλαξε με τον πόλεμο της Συρίας το 2011. Η Τουρκία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καταστροφή της Συρίας, γεγονός που την καθιστά υπεύθυνη για τις προσφυγικές ροές. Το ποσοστό των προσφύγων που δέχτηκε είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με αυτό του Λιβάνου. Η Τουρκία δεν τήρησε ποτέ ούτε έναν από τους όρους που συνυπέγραψε στην κοινή δήλωση ΕΕ Τουρκίας της 18 Μαρτίου 2016 που προέβλεπε την οικονομική στήριξη της ΕΕ αλλά και την ταυτόχρονη ταχεία επιστροφή όλων των μεταναστών που δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας. Παρόλα αυτά έλαβε όλο το μέρος της οικονομικής στήριξης ύψους 9 δις.

Η απόπειρα εισβολής στις Καστανιές το 2020, αποτελεί απόπειρα κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας. Είχε ως στόχο την κατάληψη της συνοριακής πύλης των Καστανιών και σε δεύτερο χρόνο την είσοδο στην Ελλάδα μέχρι και δέκα εκατομμυρίων μουσουλμάνων με στόχο την αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης και την πτώση της. Σε περίπτωση ανάγκης η χώρα θα πρέπει να βασιστεί κυρίως στις δικές τις δυνάμεις και να αναλάβει την ευθύνη των περιστάσεων, και μόνο τότε θα ακολουθήσουν οι σύμμαχοι της χώρας.

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας θα παρουσιάσει τα πρόβλημα του κυρίως το 2050 όπου ο πληθυσμός θα συρρικνωθεί κατά ένα εκατομμύριο. Η περίπτωση της Κύπρου αποτελεί ένα μελανό παράδειγμα, όπου η Τουρκία εισάγει μουσουλμάνους εποίκους οι οποίοι συσσωρεύονται και στην πορεία θα εξισλαμίσουν το νησί με την πάροδο του χρόνου.

Παρέθεσε άρθρο του Παντελή Σαββίδη στο οποίο τονίζεται πως με βάση τον νόμο της κοινωνικής και ανθρώπινης εξέλιξης η δημογραφική κατάρρευσης της χώρας θα οδηγήσει στην υποδούλωση της στο τέλος του αιώνα μας από πληθυσμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του ελληνισμού. Παρουσίασε την άποψή του, πως η μετανάστευση θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα εσωτερικής μεταναστευτικής πολιτικής και όχι εξωτερικών παραγόντων.

Κλείνοντας, ο κ Καλεντερίδης θεωρεί πως με την απάντηση που θα δώσει η πολιτεία σε τρεις ερωτήσεις: ποιοι είμαστε; που θελουμε να πάμε; και πως θα πάμε; Θα εξαρτηθεί και το εάν θα επέλθει το τέλος του ελληνισμού ή η κάθαρση!

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ.Σοφία Μαυρίδουπροσέφερε στον κ.Καλεντερίδη το λεύκωμα «ΟΛΥΜΠΟΣ», ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Κωνσταντίνος Παπουτσίδης προσέφερε το λεύκωμα «Προσκυνήματα της Πιερίας», ο π. Χρήστος Αποστολόςπροσέφερε το επετειακό λεύκωμα της Σχολής Γονέων για τα τριάντα της χρόνια και τέλος ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης την αναμνηστική πλακέτα της εκδήλωσης στον κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Ακολούθησε ερώτηση σχετικά με τον όρο λαθρομετανάστες. Η χρήση του όρου λαθρομετανάστης απαγορεύεται για πολιτικούς λόγους λανθασμένα και πολλές φορές οι ενστάσεις που προβάλλονται έχουν ως στόχο να απομακρύνουν την συζήτηση από την ουσία του ζητήματος. Απάντησε πως οι γειτονικές χώρες είναι φιλικά διακείμενες προς την Ελλάδα. Υπάρχει ανάγκη εργατικών χεριών από ανθρώπους που είναι φυλετικά ή πολιτιστικά συγγενείς μαζί μας.

Στην συνέχεια ακολούθησε ερώτηση σχετικά με την φυγή όλων των νέων προς το εξωτερικό: απάντηση με μια ρήση του Μακρυγιάννη,: θέλουν να μας τελειώσουν όλοι, αλλά εδώ είμαστε. Η φυγή των νέων αποτελεί και αυτή μια μορφή δημογραφικής συρρίκνωσης, η οποία όμως με συγκεκριμένες πολιτικές παρεμβάσεις θα μπορέσει να αναχαιτιστεί.

Σχετικά με την αγορά τωνF-16 της Τουρκίας. Θεωρεί πως η δήλωση του κ Συρίγου, να δοθούν τα F-16 από την Αμερική στην Τουρκία για να μην προσκομίσει προς την Ρωσία, είναι άτοπη και λανθασμένη. Πιστεύει πως εάν η Τουρκία προσεγγίσει την Ρωσία τότε η θέση της Ελλάδας και η ισχύς της θα αυξηθεί.

Ερώτηση σχετική με τον θάνατο της μικρής Μαρίας στον Έβρο. Υπόθεση που αφορά περισσότερες από μια χώρες. Πρόκειται για στημένες ανταποκρίσεις που παίζουν στα ΜΜΕ με στόχο να εκθέσουν την χώρα μας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής σε κάποια νήσο εν μέσω εκλογών. Μίλησε για Μηχανισμούς και αφανείς πρωταγωνιστές. Η Ελλάδα πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά και να μην πέσει σε μια παγίδα από την απέναντι πλευρά. Τόνισε πως η ύπαρξη των Rafale δίνει το προβάδισμα στο σενάριο μιας ένοπλης σύγκρουσης. Για τον λόγο αυτό μόνο ένας παράφρων θα μπορούσε να τολμήσει κάτι τέτοιο εφόσον όμως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αμυνθεί τα πάτρια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτριο Γατσιό–Πεσερίδηγια τις φωτογραφίες και την βιντεοκάλυψη της εκδήλωσης και το ανθοπωλείο Δεμερτζίδης για τον στολισμό της αίθουσα.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 με επίσημους ομιλητές τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο και Σύμβουλο Κυβέρνησης επί Ακριτικών Περιοχών κ. Αλκιβιάδη Στεφανή με θέμα «30 Ιανουαρίου 1923… 100 χρόνια από τη Σύμβαση της Λωζάνης η οποία οδήγησε στη Συνθήκη την 24-7-2023»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο πυρ Βενιζέλου για τις υποκλοπές!

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη διαχείρισή...

Εικονική πραγματικότητα οι επενδύσεις του Άδωνη!

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι πολλές από τις επενδύσεις που διαφημίζει ο υπουργός Ανάπτυξης...

Έκλεισε και η Βουλή! Δεν θα μιλήσει ούτε ο Μητσοτάκης για τις κορβέτες και...

Ούτε το Κοινοβούλιο θα μπορέσει να λειτουργήσει σήμερα!

«Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το δίλημμα, λένε οι μεν, «επτά χρόνια φοβάστε το ντιμπέιτ» απαντούν...

Μέρα με τη μέρα πολώνεται όλο και πιο πολύ το πολιτικό κλίμα, με την...

ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ «σφάζονται» στην… ποδιά του Ανδρέα!

Ο ανταγωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. για το ποιος είναι περισσότερο... σοσιαλιστής από τον...

Νίκος Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος των «ναι» αφήνει πίσω του σκιές

Οι χθεσινές εκλογές της Κύπρου σηματοδοτούν το τέλος της εποχής Αναστασιάδη. Το κεντρικό ερώτημα...

Μ. Δημητρακόπουλος: «Οι κατηγορίες του Παντσέρι για την Εύα Καϊλή είναι ψευδείς»

«Οι κατηγορίες του Παντσέρι για την Εύα Καϊλή είναι ψευδείς». Τάδε έφη Μιχάλης Δημητρακόπουλος....

Λίγη ντροπή επιτέλους κύριε Ανδρουλάκη! Απάντηση στο παραλήρημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τις αναρτήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε δήλωση ο Γιάννης Μοίρας τ....

‘Αδωνις Γεωργιάδης: «Θα πάμε και σε τρίτες εκλογές αν ο Ανδρουλάκης αρνηθεί την συγκυβέρνηση»

Στο ενδεχόμενο να κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν και για τρίτη φορά σερί αν...

Γρηγόρης Ψαριανός: Ο εθνικός υβριστής μάς κάνει μαθήματα ευπρέπειας

Η επίσημη ιδιότητα του Ψαριανού είναι συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Από τον ίδιο...

Ο Οικονόμου κατηγορεί τον Τσίπρα ότι ζητούσε δανεικά από τον Πούτιν και καύσιμα από...

Την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην Πάτρα έσπευσε να σχολιάσει...

Οι συνταξιούχοι κλαίνε και ο Χατζηδάκης πανηγυρίζει για τις αυξήσεις πείνας

Δυσάρεστες εκπλήξεις περίμεναν τους συνταξιούχους στα ΑΤΜ, που άκουγαν επί μήνες τα κυβερνητικά στελέχη...

Τσίπρας: «H κυβέρνηση της ακρίβειας, των υποκλοπών και της εκτροπής ήρθε η ώρα να...

Από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών στην Πάτρα, όπου πριν από λίγη...

Ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας

Με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Αργολίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Το δημοσίευμα-«φωτιά» που εξαφάνισε ο Κουρτάκης μετά την κατάθεση Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Έτρεξε να σβήσει το δημοσίευμα που αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι το Μαξίμου χρησιμοποίησε τις...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H πανσέληνος «βρυχάται» – Οι προβλέψεις της κορυφαίας αστρολόγου Λίτσας Πατέρα

Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Πανσέληνος στον 16ο 40’ του...

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε την Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, αγνοούμενοι και παγιδευμένοι

Έπεσαν κτίρια και πολυκατοικίες - Ο τραγικός Ερντογάν έστειλε στους πολίτες τις... «καλύτερες ευχές» του!

Σείστηκε το Νευροκόπι από τις κραυγές της μάνας του αδικοχαμένου Ικάρου – Γαμπρός κηδεύτηκε ο Σμηναγός Τσιτλακίδης

Στην τελευταία κατοικία του ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης - Εικόνες από αρχαία τραγωδία στην κηδεία του

Σοκ! «Δεν προήλθε από ασφυξία ο θάνατος της Ίριδας!» – Τι κατέθεσε η Αγγελική Τσιόλα

Αλλάζει το τοπίο η νέα συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε...

Γιώργος Φουρεράι: Δείτε για πρώτη φορά τον αδερφό της Ελένης Φουρέιρα

Η εγκυμονούσα αυτή την περίοδο Ελένη Φουρέιρα, γεννήθηκε στις...

Τηλεργασία τη Δευτέρα στο δημόσιο – Ισχυρή σύσταση για τον ιδιωτικό τομέα

Τηλεργασία θα ισχύσει αύριο, Δευτέρα στον δημόσιο τομέα, όπως...

Βγήκε στο Κολωνάκι με ρόμπα και γούνινες παντόφλες

Έχει τον τρόπο να κάνει «φασαρία» και να γίνεται...
spot_img

NEWSROOM