Τα φώτα σε Καραμανλή – Σαμαρά και βουλευτές που έχουν διαφοροποιηθεί

Η στάση τους στην ψηφοφορία θα έχει τεράστια σημασία

Must Read

Στους δυο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά καθώς και στα άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Ν.Δ., που έχουν διαφοροποιηθεί, πέφτουν οι προβολείς του ενδιαφέροντος μετά την επιβεβαίωση, μέσω της ΑΔΑΕ, των παρακολουθήσεων και την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Στην ψηφοφορία, που θα γίνει αύριο, η στάση τους θα έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο από αριθμητικής πλευράς για την πλειοψηφία, αλλά κυρίως από πολιτικής λόγω των θέσεων που έχουν υποστηρίξει.

Η μεγαλύτερη βαρύτητα αποδίδεται εύλογα στη στάση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος υπήρξε άλλωστε και ο πρώτος ο οποίος ζήτησε δημοσίως από το καλοκαίρι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και «να υποταχθεί το απόρρητο στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι, εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά στην εκδήλωση μνήμης του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο κ. Καραμανλής έχει προγραμματίσει να παραστεί το απόγευμα του Σαββάτου (λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία) στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στη Φλώρινα, όπως είχε κάνει πριν από λίγο καιρό και στη Λάρισα.

Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς, μολονότι οι σχέσεις του με τον Κ. Μητσοτάκη περνούν από διάφορες φάσεις, στα εγκαίνια του Ιδρύματός του τον Δεκέμβριο είχε μιλήσει και αυτός για αντιδημοκρατική εκτροπή, σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο, αναμφίβολα, για αντιδημοκρατική εκτροπή».

Από τους βουλευτές της Ν.Δ., η πρώτη που είχε ξεχωρίσει με τις συνεχείς παρεμβάσεις της ήταν η Ολγα Κεφαλογιάννη, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για άπλετο φως, καθώς το ζήτημα της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και όχι μόνο είναι πλήγμα στη δημοκρατία μας» και γι’ αυτό «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ».

Επίσης, ο Κώστας Τζαβάρας (μέλος της Επιτροπής Θεσμών κι αυτός), καλώντας τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έχει κάνει επανειλημμένα λόγο για ισχυρό πλήγμα στη λειτουργία του πολιτεύματος. Ακόμη ένας βουλευτής, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, είχε διαφοροποιηθεί τασσόμενος υπέρ της άρσης του απορρήτου, ενώ και ο Γ. Κουμουτσάκος είχε τονίσει ότι ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη δημοκρατία δεν νοούνται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This