Σάββατο, 1 Απριλίου 2023

Κωστής Χατζηδάκης: Υπουργός της ξεφτίλας για χάρη της… καρέκλας!

Αρνείται την πραγματικότητα, δηλώνοντας τυφλή υποταγή στον αρχηγό - Προτιμά τον αυτοδιασυρμό από μια έντιμη παραίτηση, προκαλώντας υποψίες

Συντάκτης: Newsroom

Ο Χατζηδάκης είναι ένας πολιτικός του «θερμοκηπίου». Στην καριέρα του δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο εκτός από την παρουσία του σε ένα κόμμα. Είναι ένα… γνήσιο παιδί του «κομματικού σωλήνα».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Εχοντας ζήσει 58 ολόκληρα χρόνια έτσι, δεν διανοείται καν ότι μπορεί να «επαναστατήσει» κατά του αρχηγού του, ούτε να μετατραπεί ξαφνικά σε ψάρι «δραπέτη», που θα αποζητά να κολυμπήσει έξω από τα γνώριμα νερά της «γυάλας», με τον… κίνδυνο να χρειαστεί να κολλήσει κι αυτός κανένα ένσημο στην «αγαπημένη» του ελεύθερη αγορά.

Για τον Χατζηδάκη καριέρα ίσον κόμμα και, μετά το κόμμα, το χάος. Είναι λογικό να νιώθει ασφάλεια μόνο εντός ορίων του «μαγαζιού». Γι’ αυτό και επέλεξε τον άνευ προηγούμενου αυτοδιασυρμό από μια έντιμη, όσο και εύλογη, παραίτηση. Δίνοντας το δικαίωμα από χθες στην αντιπολίτευση να τον χλευάζει: «Ποιος ξέρει, άραγε, με τι τον κρατά ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο…»

Μετά την αποκάλυψη των επίσημων στοιχείων της ΑΔΑΕ ότι παρακολουθούνταν επί τουλάχιστον οκτώ μήνες η προσωπική και οικογενειακή του ζωή από την πρωθυπουργική ΕΥΠ, ο Χατζηδάκης είχε δύο επιλογές: ή να παραιτηθεί ή να παραμείνει. Επέλεξε το δεύτερο. Και αυτό τελικά θα είναι το αποτύπωμα του Χατζηδάκη στην πολιτική ζωή του τόπου, η ουσία της διαδρομής του. Είναι τελικά και το μόνο που θα μείνει στη μνήμη όλων: ότι έβαλε πάνω από την αξιοπρέπειά του τη λαιμαργία του για την καρέκλα και τα προνόμια της εξουσίας, αρνούμενος να αποδεχθεί μια αλήθεια που θα τον ξεβόλευε και θα τον έθετε εκτός μικροκλίματος Μαξίμου.

Κλαίγεται

Σύμφωνα, βέβαια, με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας» και παρά όσα λέει δημοσίως ο Χατζηδάκης, αυτό που κάνει είναι να κλαίγεται δεξιά κι αριστερά ότι «ναι, με παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης». Αυτό, όμως, που ξέρει πια με ατράνταχτες αποδείξεις όλη η Ελλάδα ο υπουργός αρνείται να το παραδεχθεί στηνΒουλή. Πόση σιωπή θα χρειαστεί να αντέξουν υπουργοί και βουλευτές για τις υποκλοπές Μαξίμου;

Χθες ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στη Βουλή. Επί οκτώ μήνες τού στερήθηκε κάθε στοιχειώδες δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια. «Ούτε ένας Ελληνας δεν έχει ενοχληθεί περισσότερο από εμένα από τις υποκλοπές» ανακοίνωσε. Κι έπειτα δεν παραιτήθηκε.

Κλαίγεται δεξιά κι αριστερά ότι «ναι, με παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης»…

Δεν είπε καν ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως άλλα θύματα. Ο Χατζηδάκης δήλωσε ότι δεν χρειάζεται, αφού «η Δικαιοσύνη διερευνά ήδη την υπόθεση». Εστω κι αν η Δικαιοσύνη επί τόσους μήνες δεν έχει παρουσιάσει καμία απτή απόδειξη-εύρημα ότι πράγματι διερευνά το σκάνδαλο. Για να καταλήξει ότι «είμαι απολύτως πεπεισμένος πως ο πρωθυπουργός δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτή την υπόθεση».

Η θλιβερή στάση Χατζηδάκη ήταν βαθιά ανησυχητική, έως και ανατριχιαστική. Οσα προνόμια, όσες καρέκλες κι αν εξασφαλίζει μια πολιτική καριέρα, υπάρχει για όλους μια κόκκινη γραμμή. Η ηθική αυτοκτονία ενός πολιτικού σε δημόσια μετάδοση δεν είναι καθημερινό θέαμα, κι ο Χατζηδάκης την έκανε πρόθυμα. Γιατί;

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησε για να αθωώσει τον πρωθυπουργό -και, σύμφωνα με τις αποδείξεις της ΑΔΑΕ, θύτη του- ήταν νηπιακές: Οι υποκλοπές έγιναν από «πράκτορες 000», από «Κλουζό», κι ας επρόκειτο για επίσημες παρακολουθήσεις της πρωθυπουργικής ΕΥΠ με εντολή, αιτιολογία και την «εύκολη» σφραγίδα της Βλάχου.

«Τη δύσοσμη υπόθεση των υποκλοπών τη χρησιμοποιούν κάποιοι εις βάρος του πρωθυπουργού», ήταν η διάγνωση «συνδρόμου Στοκχόλμης» του Χατζηδάκη, χωρίς όμως να μας αποκαλύψει ούτε καν τώρα ποια είναι αυτά τα καινούργια, αδιάσειστα στοιχεία που αθωώνουν τον διά νόμου υπεύθυνο της ΕΥΠ. Ο Χατζηδάκης, όπως όλοι, έχει το δικαίωμα να διαθέτει τον εαυτό του όπως επιθυμεί, αλλά ως υπουργός μιας χώρας έχει μεγαλύτερες ευθύνες.

Ψέματα, θρασυδειλία και περιφρόνηση για τη νομιμότητα και το Σύνταγμα

Σε κάθε αρχαία τραγωδία υπάρχει η στιγμή που όλα τα στοιχεία έχουν πια αποκαλυφθεί και το κοινό περιμένει την κάθαρση. Αυτό, υποτίθεται, θα γινόταν στην Εξεταστική Επιτροπή, στην Επιτροπή Διαφάνειας, στην τωρινή τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής. Αντίθετα, αυτό που μας σερβίρει η κυβέρνηση συνεχίζει να είναι ένα κουβάρι από ψέματα, θρασυδειλία και περιφρόνηση για τη νομιμότητα και το Σύνταγμα.

Ο Μητσοτάκης αρχικά μας παρουσιάστηκε ως φιλελεύθερος, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι με καθαρόαιμες παρακρατικές μεθόδους θα πήγαινε πολύ πιο μακριά. Η μέθοδός του έκανε θαύματα για τον ίδιο, αλλά κατέστρεψε όλο το τοπίο τριγύρω του.

Με υπουργούς-ζόμπι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πράξει αυτό που πρέπει για τον λαό. Στελέχη που δεν κινούν ουρανό και γη για να μάθουν ποιος παρακολουθεί τη ζωή τους και δεν απαιτούν την τιμωρία του είναι βλαβερά για τον δημόσιο βίο.

Η στάση του Χατζηδάκη είναι καταστροφή, αλλά δεν είναι ατύχημα. Κάτι πάει προφανώς ριζικά στραβά όταν ένας υπουργός σκύβει με τέτοια δουλικότητα το κεφάλι και παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Η έλλειψη ντροπής είναι μια υπερδύναμη που ο πρωθυπουργός μάς έχει ήδη αποδείξει ότι τη διαθέτει. Χθες ήταν η σειρά του πιστού Χατζηδάκη να μπει στο κλαμπ με τους σούπερ ήρωες του Μαξίμου.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1965 στο Ρέθυμνο. Φοίτησε στη Νομική Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία στο Κεντ της Αγγλίας. Εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και το 1987 έγινε γενικός γραμματέας της. Το 1992 αναδείχθηκε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και από το 1994 εξελέγη τρεις φορές ευρωβουλευτής. Στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι από το 2007. Εχει διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης δύο φορές (το 2009 και το 2012), υπουργός Περιβάλλοντος το 2019 και υπουργός Μεταφορών το 2007. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Πόπη Καλαϊτζή, πρώην υποψήφια βουλευτή Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρική Ενέργεια: Η Ολιγαρχία, ο Σκρέκας και ο φεσωμένος λαός

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 εκθέτει τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Ευάγγελος Αντώναρος για εκλογές και ΝΔ: «Θα έχουμε κλάμα»

Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην υπουργός και εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε...

Δημήτρης Παπαδημούλης: Θέλει να είναι η χώρα ένα… ξέφραγο αμπέλι!

Τίποτα στον κώδικα συνόρων Σένγκεν, ο οποίος διέπει τη διαχείριση των συνόρων, δεν εμποδίζει...

Αισχρή επίθεση Τατάρ στον Χριστοδουλίδη από το Λονδίνο

Ο θρασύς Ερσίν Τατάρ βρίσκεται στο Λονδίνο για να προωθήσει την τουρκική προπαγάνδα και...

ΜέΡΑ25 για τον φράχτη στον Έβρο: «Ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ακροδεξιά»

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τον φράχτη στον Έβρο εξέδωσε το ΜέΡΑ25,...

Περιμένει να πάρει σίγουρα… πρωτάθλημα, ο Ανδρουλάκης

Στο Star Forum βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, το οποίο διοργανώνει το Star...

Εκλογικό μήνυμα Τσίπρα από την Καλαμάτα: «Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο ώριμοι, πιο έμπειροι, αλλά...

Ως «πρώτο βήμα που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε τη...

Νάσος Ηλιόπουλος: «Κυβέρνηση αλήθειας ή κυβέρνηση συγκάλυψης» το δίλημμα στις επερχόμενες εκλογές

Για «κυβέρνηση αλήθειας ή κυβέρνηση συγκάλυψης» ως κεντρικό δίλημμα των εκλογών στις 21 Μαΐου...

Mητσοτάκης: «Εθνική επιταγή ο φράχτης στον Έβρο» – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την αναγκαιότητα της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας...

Βόμβα: Η υποψηφιότητα της Κύπρου για τον ΙΜΟ έγινε… τουρκική και με βοήθεια της...

Οι Βρυξέλλες ήταν που στήριζαν την Κύπρο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του...

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τα «χώνουν» στον Άδωνι για την απόφαση ολονύχτιας λειτουργίας των καταστημάτων

«Πυρά» κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπολύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος...

Καταγγελία στη βουλή για νέο σκάνδαλο με απευθείας ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης στον ΟΣΕ

Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα που βλέπουν τος φως της δημοσιότητας με απευθείας αναθέσεις...

Κατεβαίνει υποψήφιος ο Πύρρος Δήμας – Μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ

Υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές θα είναι ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος επιστρέφει στην μάχη...

«Ασπίδα» Άδωνι στα… παιδιά του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Σε θέσεις-κλειδιά άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στις παράνομες προσλήψεις ή στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του υπουργού - Από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο Στ. Πουλής

Μητσοτάκης για φράχτη στον Έβρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον πληρώσουν οι πολίτες»

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία έκπτωση σε...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία: Βραζιλία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο

Η Βραζιλία και η Κίνα φέρεται να έχουν συνάψει συμφωνία για να εγκαταλείψουν το δολάριο των ΗΠΑ υπέρ των δικών τους νομισμάτων στις διμερείς...

Δανάη Κούστα: Η καλλονή κόρη του Γιάννη Κούστα σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

Η κόρη του Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννακοπούλου, Δανάη Κούστα είναι μια εντυπωσιακά όμορφη κοπέλα και την είδαμε σε μια...

Το δράμα της Όλγας: «Μετατοπίστηκε 13 χιλιοστά ο εγκέφαλός της» – Οργή για την ποινή-χάδι στον νταή της Αργυρούπολης

«Ούτε μιλάει, ούτε να εξυπηρετηθεί, ούτε τίποτα. Δεν μπορεί να περπατήσει. Μόνο ο θεός ξέρει πότε θα γίνει καλά», λένε οι γονείς της

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος «έφαγε» ισλαμικό μπούλινγκ για τον σταυρό από το Άγιον Όρος

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό που φορούσε στα γυρίσματα πακιστανικού σίριαλ, που θα παιχτεί στο Netflix.Από τον Ηλία Μαραβέγια«Επαθα...

Το χαστούκι της κυρίας Θάνου

Στην κλασική ταινία «Σάντα Τσικίτα» η Νοτιοαμερικάνα χορεύτρια Μαρκέλα (Κ. Λαμπροπούλου) φωνάζει στον τυχαίως ευρεθέντα μπροστά της Φώτη Φαγκρή (Β. Λογοθετίδη) διάφορα ακαταλαβίστικα. Ο...

Βατερλώ Μητσοτάκη στο Γέρακα!

Στην πλατεία του Γέρακα βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήγε σε γνωστή καφετέρια για να συναντηθεί με πολίτες. Βέβαια, τα πράγματα...

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Κινείται νομικά εναντίον του Γιώργου Λιάνη για την προσβολή της μνήμης της μητέρας του

O Γιώργος Λιάνης έδωσε μια συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή “Τετ α Τετ” και αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και στις γυναίκες...

Η ατάκα του Μητσοτάκη που πάγωσε τον Γέρακα

Μια ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε όσους πιστούς του παρευρέθηκαν σήμερα στον Γέρακα να «παγώσουν».Την ώρα που το πανελλήνιο είναι μουδιασμένο από την τραγωδία...

NEWSROOM