Ένοχη σιωπή! Ο Μητσοτάκης δεν έδωσε απαντήσεις

Δεν είπε τίποτα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, παρά τα πιεστικά ερωτήματα της αντιπολίτευσης

Must Read

Στάση ενόχου κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που προκύπτουν για τις υποκλοπές, μετά και τα νέα στοιχεία, και προβάλλοντας παιδικά επιχειρήματα, τα οποία δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην απαντήσει σε τίποτα, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων έξι μηνών. Μάλιστα, παρότι οι βουλευτές και οι υπουργοί του ισχυρίζονταν όλες αυτές τις ημέρες στη Βουλή πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τις υποκλοπές, ο ίδιος επέλεξε να μην αναφερθεί καν σε αυτό, μετρώντας τα λόγια του.

Δεν απάντησε επίσης ούτε για τους λόγους για τους οποίους έγιναν οι παρακολουθήσεις του Κωστή Χατζηδάκη και των πέντε ανώτατων στρατιωτικών στελεχών, παρά τα επίμονα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.  Στο μόνο στο οποίο στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο ότι οι «επισυνδέσεις», κατά την κυβερνητική λανγκάζ, υπήρξαν νόμιμες.

Κατά τα λοιπά, αντί απολογίας, επέλεξε την επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, καταγγέλλοντας μάλιστα εμμέσως συμπαιγνία. Ο πρωθυπουργός επέμενε να ρωτά τον πολιτικό του αντίπαλο αν υπήρχαν τα ονόματα των «6» στην επιστολή της ΑΔΑΕ. «Εάν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο. Μετά βεβαιότητας σας λέω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Εστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι;» φώναξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον κατηγορεί ότι παίζει τις κουμπάρες.

Οπως του εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποβάλει επίσημο αίτημα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα έξι πρόσωπα για τα οποία έκανε αίτηση, δηλαδή «υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Χρήστο Ράμμο, λέγοντας πως είναι «τέως δικαστής» και πως «δεν δικάζει, είναι προϊστάμενος διοικητικού οργάνου».

Τα… ρυπαρά δίκτυα

Μάλιστα αναφέρθηκε εκ νέου σε αυτά τα περιβόητα… ρυπαρά δίκτυα, τα οποία υποτίθεται πως διοχετεύουν τις πληροφορίες. «Είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα τα στοιχεία, επομένως είτε υπήρξαν διαρροές είτε επιβάλλατε εσείς τα ονόματα και μοιράστηκαν στα μέσα. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι. Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και όχι εγώ; Εσείς γνωρίζατε από πριν τα στοιχεία» υποστήριξε συγκεκριμένα.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επέλεξε ως αναμένετο να περάσει στην αντεπίθεση, εγκαλώντας τον πολιτικό του αντίπαλο με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με τα δύο ειδικά δικαστήρια. «Εγώ δεν κρύβομαι. Εσείς δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με λεφτά που φέρεται να κατευθύνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε, ζητώντας εξηγήσεις για την καταγγελία της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα.

Από το μενού δεν έλειψε ούτε και η υπόθεση της «μικρής Μαρίας», με τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα. «Σας καλώ να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη για τον διασυρμό της χώρας για τη μικρή Μαρία. Είστε αφελής ή επικίνδυνος; Δεν καταλαβαίνετε ότι παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, ενώ στηλίτευσε και τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Εβρο, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει εάν θα τον γκρεμίσει σε περίπτωση που βρεθεί ξανά την εξουσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This