Πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης που έκλεισε τα πάντα για λίγο χιόνι

Ανίκανοι πέρσι, ανίκανοι και φέτος!

Must Read

Μετά το περσινό φιάσκο όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, δεν φρόντισε να λάβει κανένα απολύτως μέτρο για την κακοκαιρία, φέτος αποφάσισε να κλείσει τα πάντα για λίγα εκατοστά χιόνι, με τον πρωθυπουργό να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις.

«Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού συνολικά πιστεύω ήταν πολύ ικανοποιητική, με την έννοια ότι πήραμε τα μαθήματά μας από προηγούμενες αντίστοιχες κακοκαιρίες. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των πολιτών και ως προς την κατάσταση των δρόμων, αλλά και ως προς την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, κάτι το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ στο παρελθόν» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια υπουργεία.

«Να πω, επίσης, ότι φαίνεται ότι πια μαθαίνουμε ως χώρα ότι πρέπει να ζούμε με την πρόληψη και ότι οι πολίτες ακούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει καταφέρει να μεταθέσει όλες τις κρατικές ευθύνες σε… ατομικές, βομβαρδίζοντας με μηνύματα του 112 τους πολίτες προκειμένου να μην βγουν από το σπίτι τους για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

«Θεωρώ ότι και αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση για το μέλλον και βέβαια να επαναλάβω ότι το γεγονός ότι έχουμε πια στη διάθεσή μας τα εργαλεία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και της τηλεργασίας. Σίγουρα μας δίνουν την δυνατότητα να μπορούμε να καλύψουμε ώρες οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα ήταν χαμένες» ανέφερε και πρόσθεσε: «Καλό είναι ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση. Θα μπορούν να κάνουν και τηλεκπαίδευση και να παίξουν στα χιόνια. Μπορούν να κάνουν και τα δύο. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο».

Πόπη Τσαπανίδου: «Δουλειά του κράτους κ. Μητσοτάκη δεν είναι το ολικό λουκέτο αλλά να λειτουργεί η χώρα»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία σημείωσε: «Είναι άξιο απορίας για τί ακριβώς «κομπάζει» ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας «πολύ ικανοποιητική ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού» με δύο πόντους χιόνι».

«Για το κλείσιμο ακόμα και της εθνικής οδού, κεντρικών οδικών αρτηριών και σιδηροδρομικών δικτύων πριν καλά καλά χιονίσει; Για την πλήρη παύση κάθε οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ώστε να μην χρειαστεί να κρατήσει ανοιχτούς δρόμους;», υπογραμμίζει η Πόπη Τσαπανίδου και τόνισε ότι «μετά το περσινό φιάσκο ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο που έκανε σήμερα είναι να παραδεχθεί πως πέρυσι τα έκανε μαντάρα και φέτος απλά έκλεισε από μόνος του τα πάντα και παρέλυσε την Αττική και τη μισή χώρα, πριν ακόμα πέσει το πρώτο χιόνι».

«Δουλειά του κράτους κ. Μητσοτάκη σε μία προαναγγελθείσα εδώ και μέρες κακοκαιρία, δεν είναι το ολικό λουκέτο και η μετάθεση ευθυνών στους πολίτες με επιπλέον έξοδα, αλλά να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους και να λειτουργεί η χώρα», καταλήγει στη δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This