Διαφοροποιείται ο ανιψιός δήμαρχος Μπακογιάννης από τον θείο Μητσοτάκη;

Δεσμεύεται να πρωτοστατήσει για τη διασφάλιση και κατοχύρωση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών

Must Read

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατά τη σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε, μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ψήφισμα αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει στο χώρο του πολιτισμού, σχετικά με τα πτυχία των καλλιτεχνών.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο, παρακολουθεί με προβληματισμό τα τεκταινόμενα στο χώρο και αντανακλά της αγωνίες των ανθρώπων του πολιτισμού, καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλλουν στον αναγκαίο διάλογο με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για διαβούλευση. Δεσμεύεται ακόμη να πρωτοστατήσει για τη διασφάλιση και κατοχύρωση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, τη σύνδεση των παραστατικών τεχνών με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και την ίδρυση και λειτουργία, με διακομματική δέσμευση, δημόσιων σχολών πανεπιστημιακού επιπέδου.

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

     «Ο πολιτισμός είναι διαχρονικά η ψυχή της Αθήνας και οφείλουμε σεβασμό στους σύγχρονους ενσαρκωτές του.

      Το δημοτικό συμβούλιο παρακολουθεί με προβληματισμό τα τεκταινόμενα στο χώρο και αντανακλά τις αγωνίες των ανθρώπων του πολιτισμού, συμπαραστεκόμενο σε όσους αισθάνονται πως αντί της ωφελούμενης δίκαιης αναγνώρισης, απαξιώνονται αδίκως ηθικά.

      Καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέλη να συμβάλλουν στον αναγκαίο δημόσιο διάλογο, με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για διαβούλευση.

      Δεσμεύεται πως θα πρωτοστατήσει, ώστε μετά από πολλά χαμένα χρόνια να διασφαλιστεί:

η προστασία και κατοχύρωση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών

– η σύνδεση των παραστατικών τεχνών με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

– η ίδρυση και λειτουργία, με διακομματική δέσμευση, δημοσίων σχολών πανεπιστημιακού Επιπέδου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This