Προκλητικοί! Επιχειρούν με νομοσχέδιο να κρύψουν τα συζυγικά πόθεν έσχες

Σοβαρά ερωτήματα για τη διάταξη που αφορά τα πόθεν έσχες των συζύγων των πολιτικών

Must Read

Σε νέα προκλητική παρέμβαση προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τα πόθεν έσχες των συζύγων των πολιτικών, την ώρα μάλιστα που οι υποθέσεις για τα οικονομικά σκάνδαλα στη Νέα Δημοκρατία έχουν μείνει… ανοιχτές!

Κι ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για την περίπτωση των δηλώσεων του πρωθυπουργού και της συζύγου, όπως και για τον Κώστα Τσιάρα με τη σύζυγό του, η οποία υπήρξε και συνέταιρος του Πάτση, το νέο νομοσχέδιο για την «υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» προβλέπει χωριστή κατάθεση των δηλώσεων πολιτικών προσώπων και των συζύγων τους, ενώ παράλληλα δεν προβλέπεται υποχρεωτική συνδημοσίευση!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ζαχαριάδης έθεσε το εξής ερώτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης: «Τι θα γίνει με τους συζύγους ή τις συζύγους των πολιτικών προσώπων που κάνουν χωριστές δηλώσεις πόθεν έσχες και ποια θα είναι η διαδικασία αντιστοίχισης; Με ποιον τρόπο αυτές θα δίνονται στη δημοσιότητα εφόσον οι σύζυγοι υποβάλλουν πόθεν έσχες το οποίο είναι δημόσιο;»

Από πλευράς του ο Κ. Τσιάρας απάντησε: «γίνεται δεκτή η παρατήρηση να συσχετίζονται οι δηλώσεις των συζύγων με αυτές των υπόχρεων για να ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο». Ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν οι δηλώσεις αυτές θα συνδημοσιεύονται.

Για την υπόθεση ρωτήθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απάντησε με… αερολογίες, λέγοντας ότι οι νέες διατάξεις «εκσυγχρονίζουν τη διαδικασία, υπηρετούν τις αρχές διαφάνειας για να γνωρίζουν οι πολίτες και να έχει πλήρη εικόνα η κοινωνία».

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ:  «Ποιους θέλει να καλύψει ο Μητσοτάκης;»

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν από τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το “Πόθεν Έσχες“, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως “Πάτσηδες” ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν», σημειώνει, τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα “πόθεν έσχες” συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν»«Ποιους θέλει να καλύψει;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη» όπως και τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του».

«Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This