Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη: «Είμαστε στην ίδια πλευρά με τα ίδια συναισθήματα»

Τι συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Must Read

Tο Κυπριακό αλλά και η βούληση εμβάθυνσης της συνεργασίας σε όλους τους τομείς ήταν τα πιο σημαντικά θέματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επανέναρξη των συνομιλιών και τη δημιουργία προϋποθέσεων επίλυσης του Κυπριακού και επανέλαβε την προσήλωση Ελλάδας και Κύπρου στον κοινό στόχο της επανεκκίνησης διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

«Δυστυχώς η συνάντηση μας γίνεται με βαριά τα σύννεφα της οδύνης. Σε αυτό το φρικτό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και δυο νέοι της Μεγαλονήσου. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων από το χθες. Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους» ανέφερε ο Μητσοτάκης και συνέχισε: «Οι λαοί μας είναι μαζί και σε αυτή τη δοκιμασία. Διαχρονικά είμαστε δίπλα-δίπλα στην ίδια πλευρά με τα ίδια συναισθήματα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της Ε.Ε. στο ζήτημα.

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως τα δεδομένα δεν είναι εύκολα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε την έντονη πεποίθηση ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, δεν μπορεί η Κύπρος να παραμένει μοιρασμένη και υπό κατοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην περιοχή μας, αλλά υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην κατάλληλη διαχείριση των προκλήσεων, όσο και στη βέλτιστη αξιοποίηση των ευκαιριών που υπάρχουν. Και σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και τις κοινές περιφερειακές μας δράσεις που αποδεικνύουν στην πράξη, αποδεικνύουν εμπράκτως την προσπάθεια της Ελλάδας και της Κύπρου να είμαστε πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη γειτονική χώρα υπάρχει βελτίωση του κλίματος. Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Τέλος κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, καθώς, όπως τονίστηκε, η ευρύτερη περιοχή καθίσταται κομβικής σημασίας στην προσπάθεια απεξάρτησης της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα κοινού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως το Μεταναστευτικό και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ενόψει και της επόμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (23-24 Μαρτίου) στις Βρυξέλλες.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This