Σάββατο 12/6/2021

Προανακριτική: Επιστρέφει το «μπαλάκι» στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Βουλής

Σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα η απαντητική επιστολή του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στον Αλέξη Τσίπρα για το καυτό θέμα της εξαίρεσης των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή, που, ωστόσο, δεν αναμένεται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για συναινετική λύση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς ο κ. Τασούλας δεν θα ζητήσει εκ νέου γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, λύση η οποία είχε προκριθεί ως η ενδεδειγμένη για να αποφορτιστεί η ένταση. Κι αυτό, διότι πρόκειται για ένα ανεξάρτητο όργανο, που θα μπορούσε να βάλει τέλος στο πολυσύνθετο και δύσκολο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να μη διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή της Ν.Δ. για εξαίρεση των δύο βουλευτών. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η κυβέρνηση πετά εκ νέου το «μπαλάκι» στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει ένα βήμα πίσω ή θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή Πολάκη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχωρήσει, το αδιέξοδο που έχει προκληθεί παραμένει, με την πορεία της επιτροπής να τίθεται εν αμφιβόλω και τη Βουλή να κινδυνεύει να ευτελιστεί με την εικόνα των δύο βουλευτών να απομακρύνονται με τη βία από τη φρουρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ