Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Κυριάκος από Βρυξέλλες: Να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ στην προκλητική Τουρκία

«Παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής ΑΟΖ»

Την προκλητικότητα των Τούρκων σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από της Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατακεραύνωσε τη γείτονα χώρα, λέγοντας πως η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την ΑΟΖ της Κύπρου και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να της επιβάλει κυρώσεις.

Αναλυτικά οι δήλώσεις του Κ. Μητσοτάκη:  «Η Ελλάδα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις. Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια».

«Θα φέρουμε την ανάπτυξη»

Αναφερόμενος στις εκλογές και στο τι θα κάνει ο ίδιος εάν τις κερδίσει υποστήριξε: «Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές».

«Ψηφίζω.., δαγκωτό Βέμπερ»

Σε ό,τι αφορά την  υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του. Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής».

Στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε για αρκετή ώρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ