Πλεύρης: «Θα πήγαινα δικηγόρος υπεράσπισης του οδηγού του γερανού»

Είχε έτοιμη και την υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού ο υπουργός Υγείας

Must Read

Πρόθυμος να υπερασπιστεί τον αστυνομικό που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πάτησε γκάζι και πέρασε με επικίνδυνους ελιγμούς μέσα από διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, εμφανίστηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, δήλωσε μιλώντας στο Blue Sky, οτι αν δεν ήταν υπουργός Υγείας θα αναλάμβανε «πολύ ευχαρίστως» την υπεράσπισή του.

«Εγώ βλέπω μια εικόνα που αν τυχόν ακινητοποιούταν το όχημα θα κινδύνευε άμεσα η σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού» δήλωσε και πρόσθεσε: «Προφανώς δεν ξέρω τι λέει η εκπαίδευση σ’ αυτούς τους όρους, αλλά αυτοί που πήγαιναν να κλείσουν με κάδους θα έκαιγαν το όχημα και θα λίντσαραν τον αστυνομικό» ανέφερε σα να είχε ετοιμάσει ήδη την υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού.

Μάλιστα, ο Πλεύρης «κινήθηκε» στη «γραμμή» Μαυροειδάκου, ο οποίος έκανε λόγο για… «άκρως επαγγελματική συμπεριφορά» αναφερόμενος στον οδηγό που ανέπτυξε τεράστια ταχύτητα, χτυπώντας κάδους και με κίνδυνο να πατήσει διαδηλωτές.

«Υπό αυτή την έννοια επειδή το λέτε και εμένα μ’ αρέσει να απαντώ ευθέως, αν δεν ήμουν υπουργός και μπορούσα να ασκώ το επάγγελμά μου ως δικηγόρος θα αναλάμβανα πολύ ευχαρίστως. Θα πήγαινα δικηγόρος υπεράσπισης του συγκεκριμένου αστυνομικού» δήλωσε ο Πλεύρης που έχει υπερασπίσει ουκ ολίγους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι για το περαστικό  με τους επικίνδυνους ελιγμούς ενός γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., που λίγο έλειψε να τραυματίσει πολίτες στην Ακαδημίας που διαδήλωναν για την τραγωδία στα Τέμπη, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που τoν οδηγούσε όπως η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This