Τετάρτη 23/6/2021

Ο Τασούλας βάζει «πάγο» στον Τσίπρα για την εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη

Απάντηση στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα περί μη σύννομης εξαίρεσης δύο βουλευτών (σ.σ. Δ. Τζανακόπουλου, Π. Πολάκη) από την προανακριτική επιτροπή επιχειρεί να δώσει με επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιστολή του ο κ. Τασούλας απαντά επί της ουσίας στις αιτιάσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα ανοιχτά τα αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική

Με ένα πολιτικό χρησμό και υπονοούμενα είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του Προέδρου της Βουλής για τη διαμαρτυρία του κόμματος στην εξαίρεση των βουλευτών του από την Προανακριτική Επιτροπή.

Ουσιαστικά δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μέχρι τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Αναλυτικά η δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας.
Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ