Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

«Ασπίδα» Άδωνι στα… παιδιά του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Σε θέσεις-κλειδιά άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στις παράνομες προσλήψεις ή στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του υπουργού - Από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο Στ. Πουλής

Συντάκτης: Newsroom

Καταφύγιο έχουν βρει τα «παιδιά» του πάλαι ποτέ αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ (Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και στο γραφείο του διά βίου προϊσταμένου τους, του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

  • Από την Εμμανουέλα Τσουδερού 

Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν είτε στις περίφημες παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ είτε στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του κ. Γεωργιάδη ή σε κάποιο συνδυασμό και των δύο παραπάνω κατηγοριών δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Βρίσκονται όλοι σε θέσεις-κλειδιά, προφανώς ως επιβράβευση για το προηγούμενο, εξαιρετικό έργο τους.

Πρώτα απ’ όλα στο γραφείο του υπουργού, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», εργάζεται ο Κωνσταντίνος Κουτρής, ο άνθρωπος που έβαζε στους λογαριασμούς του υπουργού τα γνωστά αδιευκρίνιστα ποσά (!). Το όνομα του Κωνσταντίνου Κουτρή βρισκόταν στη λίστα των 22 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του κ. Γεωργιάδη.

Κοινή αφετηρία στη σχέση του κ. Κουτρή με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν η εταιρία ΑΛΣ Α.Ε., που είχε ιδρύσει ο κ. Γεωργιάδης και στην οποία διατηρούσε μετοχές έως το 2012. Ο κ. Κουτρής εργαζόταν στην ΑΛΣ Α.Ε. έως το 2012, ενώ το 2013 απασχολούνταν και στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Κουτρής εμφανίστηκε το 2020, ενώ εν συνεχεία προκύπτει πως υπέβαλε την παραίτησή του από μετακλητός συνεργάτης στις 4 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, στην πραγματικότητα συνεχίζει να εργάζεται εκεί έως σήμερα και, μάλιστα, περιλαμβάνεται σταθερά στη λίστα με τα συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως και η Βασιλική Κατραβά, που επίσης κατέθετε αδιευκρίνιστης προέλευσης χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη το 2013, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Eχει παραπεμφθεί

Τη πρόσληψη του Κωνσταντίνου Κουτρή στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2013 είχε υπογράψει η τότε προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη τόσο για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων όσο και για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» και απόκρυψη εσόδων «άγνωστης πηγής». Σημειώνουμε πως για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων υπάρχει τελεσίδικο βούλευμα της Δικαιοσύνης για παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίκη για το «πόθεν έσχες» της κ. Θεοφιλάτου άρχισε τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2023. Η κ. Θεοφιλάτου, λοιπόν, είναι σήμερα συνεργάτιδα του κ. Κουτρή στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα, τον Μάιο του 2022 ορίστηκε μέλος της ομάδας «συντονισμού (Task Force) για την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την επιτάχυνση της υλοποίησης δράσεων, έργων ή και ομάδας έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Δηλαδή, στο «έργο» αυτό, που θα μπορούσε να ήταν κωμωδία, εάν δεν ήταν τραγωδία, η κ. Θεοφιλάτου, που θα δικαστεί για δύο σοβαρές υποθέσεις, ελέγχει τα λεφτά που έρχονται από την Ευρώπη.

Φυσικά, όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, διευθυντής του γραφείου του κ. Γεωργιάδη είναι ο Ιωάννης Θεοδωράτος, ο οποίος ήταν κι αυτός στη λίστα µε τις παράνοµες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και η σύζυγός του.

Παραιτήθηκε από το πόστο του, προκειμένου να μην έχει εκλογικό κώλυμα

Σταμάτης Πουλής

Βέβαια, και ο σύζυγος και συγκατηγορούμενος της κ. Θεοφιλάτου, Σταμάτης Πουλής, είχε πιάσει ένα καλό πόστο. Μέχρι το 2021 ήταν διευθύνων σύμβουλος στον Αναπτυξιακό Οργανισμού του Δήμου Φυλής. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι παραιτείται, προκειμένου να μην έχει εκλογικό κώλυμα, γιατί -θεωρητικά- θα είναι υποψήφιος στη δυτική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, όπως γράφτηκε, ο κ. Πουλής εθεάθη πριν από μερικές ημέρες να μπαίνει στην πρωθυπουργική οικία. Δεν ξέρουμε αν η συζήτηση με τον πρωθυπουργό είχε να κάνει με το ζήτημα της συμμετοχής του κ. Πουλή στις εκλογικές λίστες της Ν.Δ.

Παρά το γεγονός πως η αποχώρησή του από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες, τελικά ο κ. Πουλής συνεχίζει να είναι έως σήμερα μέλος στο Δ.Σ. του οργανισμού κι έχει λόγο στη διαχείριση τεράστιων κρατικών κονδυλίων. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, για παράδειγμα, έχει αναλάβει την υλοποίηση γιγάντιων δημόσιων έργων, όπως η ανέγερση φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα κοστίσει 64.500.000 ευρώ και θα γίνει με ΣΔΙΤ.

Αξιο απορίας ήταν έτσι κι αλλιώς το γεγονός πως ο Σταμάτης Πουλής κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έως τα τέλη του 2021, αφού δεν πληρούσε καν τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με τον ν. 4674/2020, τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «κατέχουν υποχρεωτικά αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στον σχεδιασμό, την εκτέλεση/εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και την επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Πουλής, όμως, δεν φαίνεται να κατέχει τέτοια εμπειρία, αφού δηλώνει οικονομολόγος Υγείας, ενώ στα χαρτιά αναγράφεται ως πολιτικός επιστήμονας. Στη δε προσωπική ιστοσελίδα του αναφέρεται μόνο η συμμετοχή του στην ΟΝΝΕΔ, η οποία μάλλον είναι και η βασική του προϋπηρεσία. Οπως επίσης η φιλία του με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη.

Είναι προφανές πως την ιστορία τη γράφουν οι παρέες… Το τι είδους ιστορία γράφουν, σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται καν να ανακαλυφθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Φαίνεται ήδη. Προξενεί πάντως κατάπληξη η εμμονή αποκατάστασης των «παιδιών του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επτακομματική Βουλή βγάζει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Αυξάνει το ποσοστό της η Νέα Δημοκρατία, νέα μείωση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Μπαίνουν στο Κοινοβούλιο «Πλεύση Ελευθερίας» και «Νίκη», παραμένει εκτός το ΜέΡΑ25

«Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» – Καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των...

«Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» βροντοφωνάζουν ο Γιώργος Καραμίχος, ο Γιάννης Τσορτέκης,...

Παυλόπουλος: «Η Επιμηθεϊκή πολιτική της ΕΕ και στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής υπονομεύει τον...

Μιλώντας στο Συνέδριο, που οργανώθηκε στο «Ίδρυμα Ευγενίδου» με αντικείμενο την «Βιώσιμη Ανάπτυξη και...

«Τάπα» Βενιζέλου σε Χατζηδάκη που τόλμησε να συγκρίνει την εισβολή στην Κύπρο και τα...

Ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων...

Η Τουρκία επιχειρεί να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, εν μέσω καλοκαιριού και ελληνικών εκλογών

Aσκήσεις με πραγματικά πυρά σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Τουρκία στο Αιγαίο από τις 5...

Με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Τον γιο του Φρέντι Μπελέρη αλλά και αντιπροσωπεία των ομογενών της Αλβανίας συνάντησε σήμερα...

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η απόρριψη της έφεσης δεν συνάδει με το κράτος δικαίου

«Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης...

Ρεσιτάλ κυνισμού από Γεραπετρίτη για τον εργάτη που σκοτώθηκε στο Πέραμα!

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που ανέλαβε πριν λίγες μέρες επιρρίπτει τις ευθύνες για το εργατικό...

Βελόπουλος: «Ενδιαφέρονται για το πώς θα φορολογήσουν, όχι για το πώς θα δώσουν λεφτά...

Κριτική σε στελέχη κομμάτων που τάσσονται υπέρ της αύξησης της φορολόγησης ασκεί με δήλωσή...

Τσίπρας στην ΕΥΔΑΠ: «Με ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα μείνει δημόσιο»

Την πρόθεσή του να αναδείξει «το κρίσιμο θέμα του δημοσίου αγαθού που λέγεται νερό»...

O Χάρης Θεοχάρης oμολόγησε ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα φτωχότερα νοικοκυριά!

Στην παραδοχή ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα φτωχότερα νοικοκυριά προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης,...

Ευρωκοινοβούλιο: Ασυλία τέλος για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη

Ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια του...

Κάλεσμα Κύρτσου για ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ, ή ΠΑΣΟΚ για να μπουν «όρια στην παντοδυναμία...

Ο Ευρωβουλευτής και διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κύρτσος κάλεσε μέσω Twitter τους...

Ο Πάγκαλος έφυγε μόνος και περιφρονημένος!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένας ευφυής άνθρωπος. Αυτό το χάρισμα δεν αποδείχθηκε αρκετό για...

Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Στην παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού του προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, 30...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταγγελία γυναίκας για τα funds: «Δεν χρωστάω σε κανέναν, μου πατάνε την ψυχή»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες πολιτών για τα funds, με μία γυναίκα αυτή τη φορά να βλέπει τους κόπους μίας ζωής να χάνονται, καθώς το...

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Έφτασε η «ώρα μηδέν» για το μαρτυρικό νησί

Ισχνή μειοψηφία οι Κύπριοι μαθητές στα δημοτικά της Λευκωσίας! – «Αναπλήρωση» του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές ροές

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

Αλβανός πυγμάχος έστειλε τον 36χρονο Θάνο στην εντατική!

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Ελευσίνα, όταν ο 36χρονος Θάνος Αδάμ έκανε παρατήρηση σε έναν οδηγό που μπήκε ανάποδα σε...

Ομολογία του πατέρα του Αλβανού μποξέρ που έστειλε τον Θάνο στην εντατική: «Μία του έριξε και έπεσε κάτω»

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Αττικόν με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Θάνος Αδάμ, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής...

Κι όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν τα πήγε καλά στο Ηράκλειο…

Στον Λευτέρη Αυγενάκη αρέσουν οι αριθμοί. Τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να δείξει το πόσο πετυχημένος είναι ως υπουργός Αθλητισμού ή εάν θέλει...

Survivor spoiler: Οι παίκτες που θα δουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ο παίκτης που θα αποχωρήσει

Οι παίκτες του Survivor έχουν κάνει αρκετή υπομονή με τον Τάκη καθώς έχει μονίμως νεύρα και κάνει άσχημα ξεσπάσματα, ειδικά όταν χάνει. Τις τελευταίες...

Αυτός είναι ο άντρας που προκάλεσε τον θάνατο του ταξιτζή στο Χαϊδάρι – Συνελήφθη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άντρας που επιτέθηκε σε οδηγό ταξί στο Χαϊδάρι και αφού τον λήστεψε, τον άφησε αβοήθητο, με αποτέλεσμα ο...
spot_img

NEWSROOM

spot_img