Από το σκληρό ροκ στο… χιπ χοπ!

O «Μιθριδάτης» υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Συνεχίζει τις εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που δεν είναι και τόσο βέβαιο αν προκαλούν ευμενή αποδοχή ή γίνονται δεκτές με χαριτωμένα, στην καλύτερη περίπτωση, σχόλια.

Ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε περιχαρής το περασμένο Σάββατο τη στράτευση στον κοινό αγώνα του «Μιθριδάτη», ενός καλλιτέχνη του χιπ χοπ ο οποίος το μακρινό 1996, μαζί με άλλους δύο ομοτέχνους του (Δημήτρης Μετζέλος και «Πρύτανης»), ίδρυσαν το συγκρότημα Ημισκούμπρια, το οποίο παραπέμπει στον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες ώρες, σαν το σκουμπρί.

Δεν είναι βέβαιο ότι ο «Μιθριδάτης» θα καταφέρει -εάν εκλεγεί προφανώς- να κινηθεί όπως το ψάρι στα βαθιά νερά της πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας, ωστόσο, τον κάλεσε στα ψηφοδέλτια με την προσδοκία ότι θα «τσιμπήσουν» το δόλωμα οι ψηφοφόροι της νέας γενιάς.

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον ανήγγειλε με στίχους του καλλιτέχνη, γράφοντας: «“Ολα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα/δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα”. Τα έχει πει ο “Μιθριδάτης”. Γι’ αυτό και συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Τον καλωσορίζουμε».

Χωρίς καμία ποιητική διάθεση, η Ν.Δ. έσπευσε κιόλας να ζητήσει… την αποπομπή του, ανακαλύπτοντας «μαύρες τρύπες» στο βιογραφικό του. «Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του “Μιθριδάτη”, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή εν όψει εκλογών θα κάνει τα στραβά μάτια;» ρώτησε η Πειραιώς.

Απαντώντας ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημείωσε σε δική του ανάρτηση, κρατώντας πολιτισμένους τόνους: «Εχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου, αγαπητοί μου, και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, στις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This